Θετική η στάση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σε προτάσεις διαφήμισης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων

Προβολή ενόψει του Πάσχα

Δημιουργία βίντεο χωρίς κόστος και πασχαλινό σποτ στη Nova μέσω της ομάδας του “Φοίνικα Σύρου”

Μέσω της δημιουργίας δύο βίντεο που θα εστιάζουν στη Σύρο και θα την προβάλλουν κυρίως εντός συνόρων της χώρας, επιδιώκει η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να προωθήσει τον τόπο ως προορισμό για την πασχαλινή περίοδο, στο πλαίσιο της ανταπόκρισής της στις προτάσεις συνεργασίας της ομάδας του Φοίνικα Σύρου και του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων.

Πέραν του επίσημου θεματικού βίντεο που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος και προβάλλεται σταθερά διαδικτυακά και όχι μόνον, η ομόφωνη απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής να αποδεχθεί δύο συγκεκριμένες προτάσεις, εστιάζεται στην προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην προσεχή πασχαλινή περίοδο με περισσότερους τρόπους, προκειμένου να διαφημιστεί το νησί, αφενός στο εγχώριο κοινό κι αφετέρου στο κοινό της Nova.

Ως εκ τούτου, στόχος για τη δημοτική πλευρά όπως κατέστη σαφές στη συνεδρίαση, αποτελεί η προώθηση τόσο του βίντεο από τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων, όσο και από τον Φοίνικα Σύρου, σε επαρκές χρονικό διάστημα ορισμένων ημερών πριν το Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αποδοχή ή μη, των δύο προτάσεων υπήρξαν αποκλειστικά τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης της εν λόγω Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύγκλισης των μελών της στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Είκοσι μεταδόσεις πασχαλινού σποτ στην prime time της Nova

Εκ μέρους της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου και ειδικότερα του προέδρου της, Αντώνη Ρούσσου κατατέθηκε προς τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό το σχετικό αίτημα δημιουργίας του πασχαλινού σποτ, με την επιβάρυνση του Δήμου να ανέρχεται στο ποσό των 5.525 ευρώ, αφού αποδέχθηκε την πρόταση. Από την πλευρά της ομάδας μάλιστα, διευκρινίζεται πως το συγκεκριμένο σποτ θα προβληθεί σε 20 μεταδόσεις για το χρονικό διάστημα από 22 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου του 2017 και συγκεκριμένα στην prime time ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού της Nova.

Προλογίζοντας την πρόταση, ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρούσσος, στο περιεχόμενο της επιστολής του προς τον, Γιώργο Μαραγκό, τόνισε τα εξής: “Το Αθλητικό μας σωματείο την αγωνιστική σαιζόν 2016 – 2017 συμμετέχει στην Α1 Εθνική κατηγορία Πετοσφαίρισης. Tο volleyball είναι το τρίτο πιο προβεβλημένο άθλημα στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, λαμβάνει δε, μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ, στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Nova που έχει πανελλαδική εμβέλεια”. Υπογράμμισε δε, πως, “Η φετινή χρονιά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό μας και με την απόκτηση Διεθνών έμπειρων παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προβλέπεται από το σύνολο του Αθλητικού Τύπου και των ειδικών του volley, να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη”. Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως, “Έχοντας σαν κύριο μέλημά μας, μέσα από τις αγωνιστικές επιτυχίες, την τουριστική προβολή της Σύρου ως δημοφιλή προορισμό για την περίοδο του Πάσχα, αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε την συγκεκριμένη πρόταση διαφήμισης: Προβολή τουριστικού πασχαλινού σποτ στη Nova, με την ανωτέρω προσφορά (κόστος 5.250 ευρώ) να περιλαμβάνει την προβολή 20 μεταδόσεων του εν λόγω σποτ, για το διάστημα από 22 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2017, στην prime time ζώνη της Nova”.

 

Φιλοξενία δημοσιογράφων και δημιουργία αφιερώματος - οδοιπορικού

Επιπλέον, ομόφωνη υπήρξε η αποδοχή της πρότασης του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων σχετικά με τη δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του και των αφιερωμάτων σε παλαιές πόλεις και περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Δομένικος Σαγκινέτος, η υποχρέωση του Δήμου, μετά την απόφαση αποδοχής της πρότασης συνεργασίας είναι η κάλυψη του κόστους των εξόδων μεταφοράς δημοσιογραφικής αποστολής, η οποία και θα παραμείνει στο νησί κατά το διάστημα 15 – 19 Μαρτίου, καταγράφοντας πλάνα από χαρακτηριστικά σημεία του τόπου, που αποπνέουν την αξιοσημείωτη πορεία του. Το συγκεκριμένο κόστος, με την πρόβλεψη μεταφοράς των δημοσιογράφων ανέρχεται σε 990 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines.

Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης εκ μέρους του προέδρου, επισημάνθηκαν ορισμένα βασικά στοιχεία για το περιεχόμενο του βίντεο, το οποίο θα περιλαμβάνει αξιοθέατα του νησιού από την Ερμούπολη και την Άνω Σύρο, ενώ στην γραπτή πρόταση της δημοσιογράφου – συντονίστριας, Τατιάνας Ισαακίδου, ζητήθηκε η διευκόλυνση της αποστολής σε επίπεδο ξενάγησης σε βασικά σημεία του τόπου για την καλύτερη δυνατή “σύλληψη” του αφιερώματος, το οποίο και θα παραπέμπει σε ένα οδοιπορικό στη Σύρο.

Στόχος η προβολή της Σύρου στη βόρεια Ελλάδα

Δεδομένης της δραστηριότητας του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων από το 2001 μέχρι και σήμερα και το αντικείμενό του σχετικά με την ανάπτυξη ερευνών, μελετών κι εργασιών που επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στις αρχαίες πόλεις ή περιοχές, η Τουριστική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση συνεργασίας, με βασική συλλογιστική την προβολή του τόπου στη βόρεια Ελλάδα. Ο εν λόγω στόχος δύναται να επιτευχθεί μέσω της παραγωγής του σχετικού βίντεο – οδοιπορικού, το οποίο θα μπορεί να προωθηθεί όχι μόνον στο πρόγραμμα web tv του Οργανισμού, αλλά μέσω αυτού, στα περιφερειακά ψηφιακά κανάλια όπως: ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη), ALERT (Αττική και Αθήνα), ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), STAR βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και COSMOTE TV (σε όλη την Ελλάδα μέσω της συχνότητας του ALERT).

Κρίνεται επιβεβλημένο να σημειωθεί, πως βάσει των ανωτέρω, θετικά αξιολογείται κάθε ενέργεια ή απόφαση που όχι μόνον έρχεται να προβάλει το νησί, αλλά παράλληλα να ενισχύσει και την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σύρου με τη Θεσσαλονίκη, μέσω της Astra Airlines.