Υποστήριξη του Δ/ντη Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 - 15:19

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην παραίτηση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κυρίου Παναγιώτη Καρακατσάνη, από την συγκεκριμένη θέση, για λόγους που ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί, τα μέλη του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, θα ήθελαν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και την αντίθεση τους σε μία τέτοια απόφαση.

Η υποστήριξη προς τον πολίτη και η εξυπηρέτησή του με υψηλούς ποιοτικούς όρους αποτελούν τους μείζονες αντικειμενικούς στόχους της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Η εν λόγω Διεύθυνση πέραν των Τεχνικών Δημοτικών Έργων, σχετίζεται άμεσα με τον δημότη όσον αφορά σε θέματα της ακίνητης περιουσίας του και συνεπώς αποτελεί μία εκ των σημαντικοτέρων υπηρεσιών που διαθέτει ο Δήμος. Ο κύριος Καρακατσάνης μέσα στα 32 έτη εργασίας και προσφοράς του στον Δήμο έχει δείξει σαφή, θετικά δείγματα γραφής, συμβάλλοντας στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην εξεύρεση λύσεων στα διάφορα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά. Συνέβαλε δε τα μέγιστα στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας, σε μία περίοδο που αυτή είχε δυσφημιστεί σε Πανελλήνιο επίπεδο για φαινόμενα διαφθοράς και που μηχανικοί και πολίτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Υπηρεσία, όσον αφορά στην απόδοση και ποιότητα του έργου της και στην ικανότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια, στο πρόσωπο του κ. Καρακατσάνη ως Διευθυντή της Υ.ΔΟΜ. και της ομάδας των μηχανικών που τον πλαισιώνουν, ο Σύλλογος μας έχει βρει συνεργάτες που διευκολύνουν το έργο των μελών μας, δουλεύουν μαζί μας και έχουν την διάθεση να συζητήσουν τις θέσεις του Συλλόγου επί διαφόρων ζητημάτων, ακόμα κι όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις της Υπηρεσίας.

Όσον αφορά στο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου περί άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων στην περιοχή «Βούρλη-Λιβοχωρίου», λόγω κατολισθητικών φαινομένων και το χαρακτηρισμό αυτής ως περιοχής σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στο παρελθόν με την υπ' αρ. 3240/Α32/22-4-03 (ΦΕΚ/543/Β/6-5-03) ΚΥΑ, οπότε και οριοθετήθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές και δόθηκαν πιστωτικές διευκολύνσεις σε ιδιοκτήτες, οι κατοικίες των οποίων είχαν υποστεί καθιζήσεις λόγω κατολισθητικών φαινομένων, που επιδεινώθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2003. Πρόκειται λοιπόν για ένα τεχνικό έγγραφο και όχι για ένα έντυπο επικοινωνιακής πολιτικής.

Ζητάμε τα παραπάνω να ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά τη λήψη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης. Σε περίπτωση που γνωστοποιηθούν οι λόγοι από τους οποίους ανέκυψε το εν λόγω θέμα, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με νέα τοποθέτηση.