Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για το “Συριανό Καρναβάλι”

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Δυναμικό “παρών” δίνουν οι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τουριστική προβολή του

Μια “γροθιά” αποδεικνύεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ο οποίος, εν όψει των διήμερων εκδηλώσεων του “Συριανού Καρναβαλιού” ενώνει τις δυνάμεις του με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, με την ελπίδα η πολυαναμενόμενη διοργάνωση να “κλέψει” και φέτος τις εντυπώσεις, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την ευρύτερη ανάδειξη της πολύπλευρης πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι η εμφάνιση του “Γιώργου Σουρή” στο Σύνταγμα, η οποία απέδωσε καρπούς – γεγονός που αποδεικνύεται μέσα από τη φετινή συμμετοχή 250 καρναβαλιστών από έξι διαφορετικούς πολιτιστικούς φορείς ανά την Ελλάδα- ο Οργανισμός αποφάσισε να την επαναλάβει, σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο επισιτισμού και εστιάσεως “Τερψιχόρη”.

Στην Αθήνα και φέτος ο “Γεώργιος Σουρής” και η παρέα του

Η συριανή αντιπροσωπεία που θα εμφανιστεί το πρωί της προσεχούς Παρασκευής στη Βαρβάκειο Αγορά και έπειτα, στο Μοναστηράκι θα αποτελείται από τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη, ο οποίος θα υποδυθεί και πάλι το Γιώργο Σουρή, το Γιάννη Δεσύπρη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, Μάρκο Ρούσσο και τον έναν εκ των δύο παρουσιαστών του Καρναβαλιού, Μπάμπη Κουλούρα.

Η ομάδα θα πλαισιωθεί από το Σύνδεσμο Συριανών και από τέσσερις σπουδάστριες δραματικής σχολής, οι οποίες φορώντας ενδυμασίες της εποχής θα συμβάλουν στη διανομή του σχετικού διαφημιστικού εντύπου της διοργάνωσης. “Με έξοδα της Τουριστικής Επιτροπής ετοιμάσαμε 3.000 φλάιερ, τα οποία θα τα έχουν μαζί τους. Την Παρασκευή στις 10:00 θα βρίσκονται στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου θα υπάρξει και απευθείας σύνδεση με την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη εμφάνιση στην πλατεία Μοναστηρακίου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ, Γιάννης Κεράνης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης της Επιτροπής με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συλλόγων.

Επιπλέον, απηύθυνε ευχαριστίες στον ΕΟΤ και προσωπικά στο Μιχάλη Παράβαλο, ο οποίος συντόνισε τη φιλοξενία της αντιπροσωπίας, καθώς και στους επιχειρηματίες για την οικονομική κάλυψη των λοιπών δαπανών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την κλήρωση επτά τριήμερων ταξιδίων στη Σύρο από τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, που θα δώσει τη δυνατότητα σε 14 συνολικά άτομα να επισκεφτούν το νησί και να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις του καρναβαλιού.

Θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και φέτος θα απονεμηθούν τρία χρηματικά ποσά για τις ομάδες εκείνες που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία της πλήρους ανανεωμένης κριτικής επιτροπής, αξίας 400, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί και ένα μαθητικό βραβείο στην καλύτερη μαθητική ομάδα. Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος ο οποίος πέρυσι απένειμε το δεύτερο βραβείο ανέλαβε φέτος τη μεταποίηση, συντήρηση και επισκευή των αρμάτων που πραγματοποιείται στο νησί.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων σε Άνω Σύρο και Ερμούπολη θα αναλάβει και φέτος ο έμπειρος και πολυπράγμων Μπάμπης Κουλούρας, έχοντας στο πλευρό του το νέο και πολλά υποσχόμενο Γιώργο Ρούσσο. Ξεχωριστή θα είναι η παρουσία του γνωστού παρουσιαστή, Σάββα Πούμπουρα ο οποίος μετά από πρόσκληση των επιχειρηματιών του νησιού θα εμφανιστεί στην παρέλαση της Κυριακής 17 Μαρτίου, προσδοκώντας να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο το κέφι στα ύψη με το ιδιαίτερο χιούμορ του.

Γιάννης Παλαιολόγος: “Στηρίζουμε το καρναβάλι”

Για την ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Παλαιολόγος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων. “Από τη μεριά μας, προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους επιχειρηματίες, άσχετα αν είναι μέλη ή όχι των συλλόγων μας, να δώσουν ό,τι θέλει ο καθένας. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε και εμείς σε αυτό το θεσμό, για να γίνει καλύτερος και πιο ανταποδοτικός στο μέλλον” επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη των πολιτιστικών φορέων οι οποίοι θα παρευρεθούν στο “Συριανό Καρναβάλι” από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αικατερίνη, Αίγιο, Καρδίτσα, Λαμία, Καστοριά και Αχαρνές) θα συμμετέχουν επίσης στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 18:00 στο Θέατρο Απόλλων, όπου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Για τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει τα δύο τελευταία χρόνια η μεγάλη αυτή διοργάνωση, μίλησε το μέλος της Επιτροπής, Γιάννης Δεσύπρης.

“Όταν έπεσε για πρώτη φορά η ιδέα για το Καρναβάλι, δεν περιμέναμε ότι στα δύο χρόνια ζωής του θα είχαμε μια συμμετοχή των 250 ατόμων. Ως εκ τούτου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι όταν θα γυρίσουν στην πόλη τους, θα μιλήσουν για τη Σύρο και τα οφέλη θα είναι σημαντικά”, υπογράμμισε.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή

Κλείνοντας, ο κ. Κεράνης σημείωσε ότι η συμμετοχή των καρναβαλιστών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. “Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 ομάδες, εκ των οποίων οι δύο ξεπερνούν τα 100 άτομα η καθεμία” είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντας τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και μετά την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, καθώς θα εορταστούν τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στις περιοχές Λαζαρέττα, Μάννα, Βάρη, Ποσειδωνία και Γαλησσά, ενώ για πρώτη φορά -μετά από πρόταση του Νίκου Σολάρη- θα γίνει αναβίωση του εθίμου της Καθαράς Τρίτης στην Άνω Σύρο, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από όλο το νησί.