Αφιέρωμα από την ομάδα "Καβάφης" του Π.Σ. Άνω Σύρου

Νέος σταθμός... το Παρίσι

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις παρουσίασε η Ομάδα "Καβάφης" του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες.

 

Τα μέλη, προσκλήθηκαν από τη Διεύθυνση του Ελληνικού Σπιτιού (Fondation Hellénique Universitaire), για να πραγματοποιήσουν το αφιέρωμα «Κ.Π. Καβάφης – απ’έξω και τραγουδιστά» στο πλαίσιο του έτους Καβάφη – 150 χρόνια από τη γέννηση του αγαπημένου των ποιητών.

Τους συντελεστές της παράστασης υποδέχτηκε, παρουσίασε και προσφώνησε η οικοδέσποινα κυρία Μαρία Γράβαρη – Μπάρμπα, διευθύντρια του Ελληνικού Σπιτιού, καθηγήτρια στη Σορβόννη. Στην αντιφώνησή του ο Μπάμπης Κουλούρας σκηνοθέτης και επικεφαλής της Ομάδας, ευχαρίστησε την κυρία Γράβαρη για την τιμητική πρόταση και την ευκαιρία που δόθηκε στην Ομάδα.

Το ακροατήριο του Ελληνικού Σπιτιού, αποτελούσαν άνθρωποι του πνεύματος, καθηγητές πανεπιστημίου, διανοούμενοι και πολλοί φοιτητές της Διεθνούς Πανεπιστημιούπολης, μεταξύ των οποίων και Συριανοί. Παρών ήταν και ένας ευπατρίδης του Διπλωματικού Σώματος, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.

Η ικανοποίηση της Διευθύντριας κας Μαρίας Γράβαρη – Μπάρμπα μετουσιώθηκε στην έκφραση της βούλησής της, αυτό το αφιέρωμα στον Καβάφη να παρουσιαστεί φέτος και στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ετικέτες: