Αξιόλογες παρουσίες στο 1ο Φεστιβάλ Jazz στη Σύρο

Ο χορός των ήχων

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Jazz μουσικής που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στο θέατρο “Απόλλων” στη Σύρο, παρουσία πολλών φίλων της καλής μουσικής.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης ο ΟΠΑΣ με τη χορηγία της βασιλικής Ολλανδικής πρεσβείας διοργάνωσε το πρώτο διήμερο Φεστιβάλ στο νησί, του οποίου το “έδαφος” είχαν προετοιμάσει ανάλογες εκδηλώσεις jazz μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην επιτυχία του εν λόγω Φεστιβάλ συνέδραμαν πολλοί εθελοντές ενώ την επιμέλεια ανέλαβαν οι Βαγγέλης Αραγιάννης και Χάρης Βεκρής.

Δημιουργική αυτοσχεδιαζόμενη μουσική

Ήδη από το 2007 στη Σύρο εμφανίστηκαν αρκετοί αξιόλογοι μουσικοί της jazz, οι οποίοι δημιούργησαν σταδιακά ένα κοινό του συγκεκριμένου είδους, μέσω των μουσικών τους συστάσεων. Μετά από την “απαίτηση” όσων αγαπούν αυτό το ξεχωριστό είδος αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, ο ΟΠΑΣ αποφάσισε να θέσει τα θεμέλια ενός Φεστιβάλ και να το μετατρέψει σε θεσμό. Όσοι παρευρέθησαν το διήμερο στο θέατρο “Απόλλων” είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τέσσερα αξιόλογα γκρουπ.

Την Τρίτη το βράδυ, ψυχαγώγησαν το κοινό με τις μουσικές τους μελωδίες η μπάντα του πιανίστα Ανδρέα Σταυρόπουλου, στην οποία συμμετέχουν ο μπασίστας Άγγελος Παπαδάτος και ο ντράμερ Γιάννης Ρούσσος που γεννήθηκε στη Σύρο, ενώ αμέσως μετά, εμφανίστηκε το γκρουπ του βιρτουόζου πιανίστα Ramon Valle με τον Κουβανό μπασίστα Omar Rodriguez Calvo και τον Ολλανδό ντράμερ Jamie Peet.

Χθες, Τετάρτη, έπαιξαν κομμάτια ανάλογης μουσικής οι music of the heart jazz (Μανώλης Παπαδάκης – πιάνο, Ηλίας Πανταζής – ηλεκτρικό μπάσο και Βαγγέλης Τσίνας – τύμπανα) ενώ το Φεστιβάλ, έριξε την αυλαία του, με τους momo trio, ένα από τα πολύ καλά γκρουπ στο συγκεκριμένο είδος μουσικής στην Ελλάδα, το οποίο απαρτίζουν οι Γιώργος Δούσης στο πιάνο, Παρασκευάς Κίτσος στο διπλό μπάσο και ο Νίκος Κασσαβέτης στα ντραμς.

Αναφέρεται επίσης, ότι χθες το μεσημέρι, ο Γιάννης Ρούσσος, διευθυντής του Contemporary Music School πραγματοποίησε ένα σεμινάριο για τα μυστικά του αυτοσχεδισμού, για όλους τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα από το μουσικό όργανο που παίζουν.

Ετικέτες: