Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης & δημιουργίας “Ακροποδητί”

Ανάπτυξη των εκφραστικών δυνατοτήτων

Η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος εξοικείωσης και επαφής με τον κλασικό και το σύγχρονο χορό, αλλά και γενικότερα με την ερευνητική διαδικασία στο χώρο της κίνησης και της έκφρασης αποτελεί για μία ακόμη χρονιά τον πρωταρχικό στόχο του Κέντρου Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας “Ακροποδητί”.

Το Κέντρο λειτουργεί στη Σύρο από τον Ιανουάριο του 2013. Τα δύο κτίρια, όπου στεγάζεται, αποτελούνται από το Στούντιο Μαθημάτων και το Κέντρο Εργαστηρίων, Καλλιτεχνικών Δράσεων και Εκδηλώσεων το οποίο αποσκοπεί στην πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου μέσα από τη φιλοξενία και την οργάνωση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και την παροχή καλλιτεχνικής κατοικίας σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, τους κατοίκους και τους καλλιτέχνες της Σύρου, όπως και της υπόλοιπης χώρας και του εξωτερικού, προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του.

Εκτός από δράσεις που σχετίζονται με το χορό, το Κέντρο προσφέρει επίσης στέγη σε κάθε άλλη μορφή τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας με απαραίτητη προϋπόθεση την καλλιέργεια πνεύματος και σώματος, της ελεύθερης δημιουργικής κατάθεσης και της ατομικής και ομαδικής πρωτοβουλίας σε όποια ενέργεια συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην ανάπτυξη των αντιληπτικών και εκφραστικών δυνατοτήτων του.

Έναρξη εγγραφών τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στον εβδομαδιαίο, σταθερό κύκλο μαθημάτων του Κέντρου περιλαμβάνονται μαθήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και partnering και κίνησης – ενδυνάμωσης – stretching από τις καθηγήτριες Ιωάννα Αντώναρου, Αγγελική Σιγούρου και Αριάδνη Ψυχογιοπούλου, καθώς και μαθήματα ανοιχτού αυτοσχεδιασμού (open jam) με τη συμμετοχή του CMS Contemporary Music School of Syros, του Γιάννη Ρούσσου. Στον μηνιαίο κύκλο σεμιναριακών μαθημάτων περιλαμβάνονται μαθήματα ορθοσωμικής και yoga.

Πέρα από τα μαθήματα, πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις όπως το Akropoditi Dance Fest, θεσμός που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 με την υλοποίηση του πρώτου Φεστιβάλ Χορού στη Σύρο, παραστάσεις, προβολές ταινιών και διαλέξεις, ενώ παρέχονται επίσης και σχεδιαστικές υπηρεσίες από την Akropoditi Design Team (γραφιστικά, κοστούμια, σκηνικά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και καθημερινά 19:00 – 21:00, ενώ η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16/9.2013.