H Ομάδα Καβάφης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έδωσε τη 40η παράστασή της την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 η «Ομάδα Καβάφης» του Πολ. Συλλόγου Άνω Σύρου με το φημισμένο αφιέρωμά της στον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή “Κ.Π.Καβάφης – Απ’έξω και τραγουδιστά”.

Όλα τα έσοδα της παράστασης δόθηκαν για ενίσχυση της «ΟΑΣΙΣ», μιας εξαιρετικής οργάνωσης απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο. Πριν από την έναρξη μίλησαν ο Πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ Δαμιανός Δουίτσης ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στους σκοπούς της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος του Π.Σ Άνω Σύρου και επικεφαλής της Ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» Μπάμπης Κουλούρας απηύθυνε τον χαιρετισμό της ομάδας και ευχαρίστησε τους διοργανωτές – οικοδεσπότες για τη φιλοξενία. Στη συνέχεια ακολούθησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Γιάννης Μπουτάρης και ιδρυτικό μέλος της «ΟΑΣΙΣ» ο οποίος απήγγειλε με το μοναδικό – ιδιαίτερο τρόπο του 6 ποιήματα του Αλεξανδρινού.

Το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη προλόγισε ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος στη συνέχεια απήγγειλε και ο ίδιος τρία ποιήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συριανοί καλλιτέχνες δέχθηκαν προτάσεις να επαναλάβουν το αφιέρωμα στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο στο Δίον και στο Κ.Θ. Βορείου Ελλάδος. Αρχές Οκτωβρίου οι Ομάδες “Γκάτσος” και “Καβάφης” παίζουν σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη για ενίσχυση των οργανώσεων βοήθειας των παιδιών με καρκίνο, 19 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν το αφιέρωμα στο θέατρο Απόλλων στα πλαίσια της 25ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, ενώ τέλη Νοεμβρίου παρουσιάζουν Καβάφη στις Βρυξέλλες.