1ο Γλέντι των Φίλων της Παραδοσιακής Μουσικής

Κέντημα της σύγχρονης έκφρασης

Με οδηγό την αγάπη τους για την παράδοση, αλλά και την επιθυμία τους να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, οι φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνουν το πρώτο τους γλέντι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (21:00) στο Ποιμαντικό Κέντρο “Άγιος Παύλος”, στην Ποσειδωνία, όπου το κοινό θα μοιραστεί τα φαγητά και τα ποτά που θα φέρει μαζί του και θα απολαύσει την παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα. Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Ηλία Πλαστήρα (κλαρίνο), Γιώργο Γκόγκο (βιολί), Δημήτρη Κωνσταντή (λαούτο) και Διονύση Ζώη (ντέφι). Όπως σημειώνεται σε σχετική πρόσκληση, “κυρίαρχος στον βίο των ανθρώπων είναι ο διαρκής μόχθος, ο σκληρός αγώνας της επιβίωσης, αλλά ταυτόχρονα επιτακτική κι η αναγκαιότητα της αποφόρτισης, της μέθεξης, της ψυχικής ανάτασης που φτάνει ως την έκσταση, της επιβεβαίωσης και ανατροφοδότησης του συνόλου των αξιών που συγκροτούν κοινότητα, κοινωνία ανθρώπων”.

Ως εκ τούτου, βασικός σκοπός των φίλων είναι “η ανάδειξη της παράδοσης σαν εφαλτήριο για τη γέννηση του νέου, σαν καμβά πάνω στον οποίο θα κεντηθεί η σύγχρονη έκφραση, η πρωτοπορία, η avant garde, το δικό μας στίγμα στον παγκόσμιο πολιτισμό, αυτό που θα αποτελέσει στο βάθος του χρόνου τη Νέα Παράδοση”.