Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου

Στο σύγχρονο κόσμο της υπερπαραγωγής και του υλισμού, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, οι κοινωνίες θωρακίζονται κι έχουν μέλλον, όταν οι πολίτες συμπορεύονται σε δράσεις που στηρίζονται σε διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες και εκφράζονται ποικιλότροπα.

  Πολιτισμένη κοινωνία είναι η κοινωνία που έχει ως μέτρο των έργων και της δράσης της τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του.
Οι Στερεοελλαδίτες της Σύρου, είναι μια κοινωνική μονάδα  με συλλογική συνείδηση, δικαιώματα αλλά και ευθύνες για τον τόπο που ζούμε και λειτουργούμε. Υποχρέωσή της είναι η διατήρηση της τοπικής κοινωνίας ψηλά στην ομάδα των πολιτισμένων κοινωνιών.
Ο σύλλογός εκτός των άλλων δράσεών του, με τη συμμετοχή του στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα  και την Πρωτοχρονιά, προβάλλει μαζί με όλους τους άλλους φορείς, τα στοιχεία του πολιτισμού του που σηματοδοτούν τη διατήρηση της ταυτότητάς του.
Στις 23 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει χορούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, με την αρωγή του χοροδιδάσκαλου Νίκου Σολάρη, της Προέδρου και των μελών του  Διοικητικού  Συμβουλίου του Λυκείου  των Ελληνίδων Σύρου που παραχωρούν αίθουσα για τις ανάγκες του τμήματος. Οι παραδοσιακές στολές των χορευτών μας  αποτελούν κειμήλια της εθνικής μας κληρονομιάς από την ιματιοθήκη του Λυκείου.
Θα προσφερθεί κέρασμα με ρουμελιώτικες γεύσεις και ποτά.
Στις 30 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών ο Σύλλογος θα παρουσιάσει, στο Θέατρο Απόλλων, αποσπάσματα από το τρυφερό, παιδικό παραμύθι "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν δώρα στα παιδιά που προσέφεραν αφιλοκερδώς  συμπολίτες μας.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους "Καλές Γιορτές", "Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος".
Είθε η μικρή μας πατρίδα να οδηγηθεί, σύντομα, στο λιμάνι της κοινωνικής ευημερίας και της δικαιοσύνη