Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων

"Ας αναστήσουμε το χαμόγελο στα χείλη μας"

Το θεατρικό δρώμενο “Η αναπαράσταση της Γέννησης”¨παρουσίασε χθες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαζαρέττων στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του στο Θέατρο “Ευανθία Καϊρη”. Η εκδήλωση άνοιξε με τον παιδικό θίασο ο οποίος τραγούδησε τον “Μικρό Τυμπανιστή” σκορπώντας μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Ρηγούτσου η οποία αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μακριά από την ανασφάλεια που γεννά στις καρδιές των ανθρώπων η σημερινή οικονομική κρίση.

“Η δύσκολη περίοδος που περνά η ταλαιπωρημένη πατρίδα μας και δη τις ημέρες των γιορτών αυξάνει τη μελαγχολία μας, ιδιαίτερα όταν αναλογιζόμαστε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από ανασφάλεια έλλειψη τρυφερότητας ακόμη κι από τα πιο απλά πράγματα, όπως ένα ζεστό πιάτο φαγητό ή μία συντροφιά που θα απαλύνει τη μοναξιά τους” τόνισε η κ. Ρηγούτσου, προσθέτοντας ότι με τη γέννηση του Χριστού γεννιέται στις ψυχές των ανθρώπων η ελπίδα του κόσμου, της ζωής μας, η ελπίδα η προσωπική,η οποία είναι ικανή να προσδώσει μία νότα ευτυχίας στη δύσκολη πραγματικότητα.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος ευχήθηκε αυτά τα Χριστούγεννα να αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές και να χαρίσουν σε αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει. “Αυτές οι Άγιες Μέρες ας φέρουν την ευτυχία σπίτι σας. Κι ο καινούργιος ας είναι γεμάτος υγεία, όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Ας προσπαθήσουμε με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας να υιοθετήσουμε και πάλι λίγη από την αγνότητα και την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Κι ας μην επιτρέψουμε τίποτα απολύτως να κλέψει το εισιτήριο του ανεκτίμητου αυτού ταξιδιού”, υπογράμμισε.

Ευχές για ένα δημιουργικό έτος γεμάτο χαρά και λιγότερα προβλήματα απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Πέτρος Μώτος και ο εφημέριος του Αγίου Ελευθερίου στα Λαζαρέττα π. Άγγελος, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να στηρίζουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου τραγο ύδησεμε τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα κάλαντα των ημερών, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα μικρά μέλη της θεατρικής ομάδας τα οποία παρουσίασαν με κέφι και ενθουσιασμό τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος.

Ετικέτες: