Έως και τις 5 Ιουνίου η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Λ. Βασιλόπουλου στην αιθ. Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη”

Κρυμμένες πτυχές του “Εδώ”

Σημεία που συναντούμε καθημερινά, εικόνες που προσπερνούμε καθώς και “κομμάτια” της σπουδαίας ανάπτυξης που γνώρισε η Ερμούπολη στο παρελθόν, αποτυπώνει στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Εδώ”, ο καλλιτέχνης Λεωνίδας Βασιλόπουλος, η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη” στην Ερμούπολη.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη έκθεση που έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι και οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης να επισκεφθούν έως και τις 5 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα “κλείσει” η αυλαία της πρώτης ατομικής έκθεσης του κ. Βασιλόπουλου στη Σύρο.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποδέχεται τους επισκέπτες καθημερινά από τις έξι το απόγευμα έως και τις έντεκα το βράδυ.

Φευγαλέες ματιές... σε σταθερό μοτίβο

Ειδικότερα, τριάντα φωτογραφίες “φυλάσσουν” καλά και συστήνουν στον επισκέπτη την αίγλη και την πορεία της Ερμούπολης προς την πρόοδο. Ο καλλιτέχνης με τον φωτογραφικό φακό του έκανε ζουμ στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης, ο οποίος παρουσιάζεται μέσα από την αρχιτεκτονική και τα μεγαλόπρεπα κτίρια που αποτέλεσαν κατοικίες επιφανών Συριανών στο παρελθόν, καθώς και μέσα από μνημεία που κοσμούν το κέντρο. Ιδιαίτερη θέση στην έκθεσή του όμως, έχουν λάβει και φευγαλέες εικόνες που ενδέχεται να έχουν πιστοί από τον εσωτερικό χώρο πολλών Εκκλησιών, οι οποίες απαθανατίστηκαν και προβάλλονται στην αίθουσα τέχνης. Εικόνες ζωηρές, με χρώματα που αποκαλύπτουν τη ζωηρή έμπνευση των κατοίκων της Ερμούπολης του παρελθόντος καθηλώνουν τον επισκέπτη. Μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” ο καλλιτέχνης για την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση που παρουσιάζει στην Ερμούπολη, τόνισε, “Το θέμα αφορά στην Ερμούπολη και οι φωτογραφίες απεικονίζουν την ομορφιά της πόλης πέρα από τοπία και από γενικά πλάνα της πόλης. Είναι διάφορα σημεία που όλοι τα έχουμε προσπεράσει και τα έχουμε δει αλλά δεν τα έχουμε παρατηρήσει. Είναι τριάντα φωτογραφίες συνολικά από την Ερμούπολη εκτός από μία”, εξηγώντας παράλληλα πως, η έκθεση φέρει τον συγκεκριμένο τίτλο “Εδώ” καθώς “αφορά την Ερμούπολη και γίνεται εδώ”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρώτο δείγμα της δουλειάς του Λεωνίδα Βασιλόπουλου και ειδικότερα έξι φωτογραφίες, παρουσιάστηκαν το Πάσχα σε έναν μικρό χώρο στην Ερμούπολη.

Ετικέτες: