Greek Opera Studio

Πρώτη γεύση “μαγείας”

Με την παιδική όπερα “Το παιδί και τα μάγια”, αλλά και με μία σειρά από γνωστές άριες, οι μαθητές του Greek Opera Studio “μάγεψαν” το φιλόμουσο κοινό της Σύρου, προετοιμάζοντας το έδαφος για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου.

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, μικρά και μεγάλα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη λυρική φαντασία του Μωρίς Ραβέλ, με πρωταγωνιστή ένα “άτακτο παιδί” που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του μέχρι να πάρει το μάθημά του από τα ζώα του δάσους, τα οποία τον βοηθούν να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεών του και να επανορθώσει τα λάθη του.

Το έργο παρουσιάστηκε στο Θέατρο “Ευανθία Καΐρη”, το οποίο αποτελεί μία από τις μόνιμες στέγες του Greek Opera Studio.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Έπαυλη Τσιροπινά, όπου οι νέοι καλλιτέχνες της σχολής από την Ελλάδα, το Περού, το Πουέρτο Ρίκο, την Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου “ταξίδεψαν” τους θεατές τόσο με τις σπουδαίες φωνητικές ικανότητές τους, αλλά και με την επιβλητική παρουσία τους.

Το “Festival Kick-Off” διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ Αιγαίου, με στόχο την οικονομική υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών του Greek Opera Studio, εν όψει του διαγωνισμού για την φωνητική υποτροφία που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο μαέστρος και διευθυντής του Φεστιβάλ Αιγαίου Πίτερ Τιμπόρις, αλλά και οι συντελεστές της φετινής υπερπαραγωγής “Ριγκολέτο”.

Ετικέτες: