Eye's Walk Festival

Η Σύρα έχει στυλ

Η τέχνη του video Installation σε κτίρια, ένας συνδυασμός video art, ζωγραφικής, κινηματογράφου, αρχιτεκτονικής και design εμπειρίας έρχεται για πρώτη φορά στην Ερμούπολη, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η Σύρα έχει στυλ.

Το Eye's Walk Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου με τέσσερα video installations σε ισάριθμα ιστορικά κτίρια της Ερμούπολης, τα οποία συνδυάζουν την έκπληξη και την επαναστατικότητα της τέχνης της δεκαετίας του '60 με τη σύγχρονη τέχνη του project mapping.

Τέσσερα ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκαν στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ στο πλαίσιο του CineDoc Hermoupolis την περίοδο 2013-2014, έδωσαν έμπνευση για τη δημιουργία δώδεκα έργων τέχνης με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών των “Open Art Studios” & των θεατών.

Η τέχνη επιστρέφει στο δημόσιο χώρο ως ζωντανή εμπειρία

Με αφορμή μια βραβευμένη ταινία, οι υπεύθυνοι πειραματίστηκαν με τις δυνατότητες της τέχνης να “ξυπνήσει” την εμπειρία του θεατή μέσα και έξω από τα όρια ενός κινηματογράφου. Κάλεσαν λοιπόν καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν την ταινία & να δημιουργήσουν έργα τέχνης, λειτουργώντας αυθόρμητα ως προς την ταινία και με έμπνευση τις αντιδράσεις του κοινού.

Αυτή είναι η πρώτη ύλη για τους 3d artists στο να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στα κτήρια της Ερμούπολης στην τέχνη του Video Installationπου θα απολαύσουν οι κάτοικοι της Σύρου, οι επισκέπτες της αλλά και πολύς περισσότερος κόσμος για καιρό μετά.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Ετικέτες: