Πολιτιστικά “μονοπάτια” στη Σέριφο

Με δύο υπέροχες συναυλίες από τους Ψαραντώνη και Παναγιώτη Μάργαρη – Ανδριάνα Μπάμπαλη αλλά και ένα θεατρικό αναλόγιο από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνεχίζει τα πολιτιστικά βήματά της η Σέριφος το τριήμερο 10, 11 και 12 Αυγούστου.

“Με τη μαγεία της κιθάρας”

Συγκεκριμένα, στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία με τίτλο “Με τη μαγεία της κιθάρας” από τους Παναγιώτη Μάργαρη και Ανδριάνα Μπάμπαλη. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με το Rock of my Soul –ροκ τραγούδια «ψυχής» ερμηνευμένα μοναδικά μέσα από την κιθάρα του κορυφαίου σολίστα και με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών - ο Παναγιώτης Μάργαρης συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα. Με ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ για κιθάρα, συναντάται τώρα με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και μας καθηλώνουν με τη μαγεία των ηχοχρωμάτων και με τις υπέροχες, διαχρονικές μελωδίες από όλο τον κόσμο: κομμάτια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά Rock of my Soul, διασκευές από κλασικά ροκ τραγούδια αλλά και πλήθος άλλων από την ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία, καθώς και από το δίσκο του Duende.

“Madre Dolorosa – Ο Έρωτας”

Την επόμενη ημέρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της θεατρικής σκηνής, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Σερίφου. Η λαμπρή ηθοποιός θα διαβάσει, σε αναλόγιο, το ποιητικό/θεατρικό κείμενο της Σόνιας Ζαχαράτου «Madre Dolorosa –Ο Έρωτας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καντιώτη, ζωντανεύοντας, με τον τρόπο που μόνον εκείνη ξέρει, το πάθος, την εμμονή του, το ξεγύμνωμα της ψυχής μπροστά στον μοιραίο έρωτα, το ύψιστο της ευτυχίας, την καταβαράθρωση στη μοναξιά. Όνειρα, επιθυμίες, πραγματικότητα και φαντασιακά στοιχεία εμπλέκονται στη ζωή του ήρωα, στη ζωή ενός άντρα που υπάρχει μόνον μέσα από το παρελθόν του, που αναβιώνει κάθε ημέρα τον ίδιο έρωτα με τα ίδια υπαρξιακά ερωτηματικά, την ίδια προσμονή με την ίδια αγωνία, που ζει για να μη χαθεί η μνήμη των ωραιότερων στιγμών του. Έρωτας –εφιάλτης, έρωτας –παράδεισος, πόθοι αλύτρωτοι. Ένας χείμαρρος συναισθημάτων, που μας φέρνει πιο κοντά σε ό, τι κι εμείς –ίσως- έχουμε ζήσει.

Ο απόλυτος λυράρης

Τον έχουν αποκαλέσει Τζίμι Χέντριξ της ελληνικής μουσικής! Ο Ψαραντώνης ο …Μέγας και μοναδικός, που τρέχει στα πέρατα της γης με τις συναυλίες του, ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρα απόλυτης μυσταγωγίας, καθώς με το βαρύ φορτίο της κρητικής παράδοσης και με την επιβλητική φωνή του, προκαλεί έκσταση και πνευματική ανάταση. Έτσι και στη Σέριφο, ο Ψαραντώνης, με την αισθαντική και συγκινητική, τρυφερή και ερωτική ερμηνεία του και με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, θα μας καθηλώσει γι ακόμα μια φορά, και θα ξεσηκώσει το αφοσιωμένο κοινό του. Με τρόπο που μόνον εκείνος γνωρίζει, ως ο απόλυτος λυράρης, θα γίνει ξανά ένα με τη λύρα του και η λύρα ένα με εκείνον για να ταξιδέψουμε στην πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης!