Όμορφα τραγούδια και χριστουγεννιάτικη παράσταση από τα παιδιά του δημοτικού των Φρερ

Οι καμπάνες των Χριστουγέννων σήμαναν τρεις ημέρες νωρίτερα στη γιορτινή εκδήλωση του Ιδιωτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος” και του Παιδικού Σταθμού “Η Φωλιά” η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού, παρουσία πλήθους κόσμου, που υποκλίθηκε στο σκέρτσο και το ταλέντο των μικρών μαθητών.

Σημειώνεται ότι τους μαθητές θαύμασαν και χειροκρότησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το τμήμα των προνηπίων μοιράστηκε με το κοινό τις ευχές των ανθρώπων που συνοδεύουν τα αστέρια στο μακρινό τους ταξίδι από τον ουρανό στη γη. “Μια νύχτα Χριστουγέννων πολλά καλά μικρά παιδιά, το δεντράκι τους στολίζουν με τον παππού και τη γιαγιά. Όμως είναι αυτή η νύχτα τόσο διαφορετική, που τ' αστέρια κατεβαίνουν απ' τον ουρανό στη γη”. Στη συνέχεια, τα προνήπια παρουσίασαν μια πρωτότυπη διασκευή του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει τον ουρανό”. Τέλος, οι μαθητές του νηπιαγωγείου διασκέδασαν το κοινό με το παιδικό μιούζικαλ της Μαριλένας Καββαδά “Ο χιονάνθρωπος με τη ζεστή καρδιά”.

Καλλιτεχνικό άρωμα “πλημμύρισε” και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου των Φρερ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη σχολική χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Έλμας Ξανθάκη. Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Το θαύμα των Χριστουγέννων”, μια διασκευή της “Χριστουγεννιάτικης ιστορίας” του Κάρολου Ντίκενς σε σκηνοθεσία της Κέρστιν Φόρστερ.

“Η προσφορά του σχολείου στην εκπαίδευση συνεχίζεται”

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του σχολείου Φρερ Μάριος Καπέλλας, αναφέρθηκε στον εορτασμό των 100 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας και προσφοράς του σχολείου στην εκπαίδευση και την αγωγή των νέων της Σύρου.

Σημείωσε μάλιστα, πως μετά τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και την παιδική θεατρική παράσταση με τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο “Απόλλων”, οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με την επίσημη παρουσίαση του λευκώματος “Το Χρονικό” το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα “Κ. Τουλούπη” στα Λυκειακό συγκρότημα του Μάννα. Το λεύκωμα θα παρουσιάσει ο συριανός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.

Επιπλέον, την Κυριακή 17 Μαίου 2015 θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εορτασμός προς τιμήν του ιδρυτή των “Λασαλιανών Σχολείων”, του αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, στον ανακαινισμένο καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τέλος, ο κ. Καπέλλας αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της διεύθυνσης με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του σχολείου, καθώς και στις εργασίες που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην αυλή και το εσωτερικό του σχολείου με στόχο την αναβάθμιση και την παροχή πλήρους ασφάλειας και νέων δυνατοτήτων απασχόλησης των μαθητών.

- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/koinonika/2014/12/23/o-agios-vasi...