Η "Ομάδα Καβάφης" στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

Βαλίτσες για Αυστραλία ετοιμάζει η Ομάδα Καβάφης του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, η οποία θα εμφανιστεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Θέατρο Enmore, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ. Η ομάδα θα παρουσιάσει την παράσταση «Καβάφης - Απ 'έξω και τραγουδιστά» που επικεντρώνεται γύρω από τη γραφή και την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη με μουσικές ερμηνείες και απαγγελίες ποιημάτων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη τους έχουν δώσει περισσότερες από πενήντα παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως στο σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, την Αίγυπτο και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ αποτελεί μία από τις βασικότερες δράσεις της ελληνικής κοινότητας. Μετρώντας 30 χρόνια ύπαρξης, το φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. Ιδρύθηκε το 1980 από το Κοινοτικό Συμβούλιο και έχει ως ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, όχι μόνο στα μέλη της Κοινότητας αλλά και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ελληνικών ταινιών, κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τους απόδημους Έλληνες και τις συνήθειές τους.

Ετικέτες: