"Ελλήνων ιστορία εν χορώ και λόγω": Η Ελλάδα γιόρτασε στο Θέατρο Απόλλων

Με την καλλιέργεια να αποτελεί βασική αρχή του καταστατικού του και θεμελιώδες αξίωμα του έργου του πάνω στην παράδοση και την εθνική μας κληρονομιά, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση
Ελλήνων ιστορία εν χορώ και λόγω” στο κατάμεστο θέατρο Απόλλων.

Μέσα από στίχους, κείμενα, τραγούδια και φυσικά χορούς, παρουσιάστηκε η ιστορική διαδρομή των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, με στάσεις στις σημαντικότερες περιόδους της.

Η έμπνευση και το δημιουργικό στήσιμο της παράστασης μαζί με τις χορογραφίες οφείλονται στην επικεφαλής και υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων κ. Μαλαματή Αναστασοπούλου με την πολύτιμη συμπαράσταση στη διδασκαλία των χορών και στη φροντίδα της παράστασης των κυριών Μαρίας Κορφιάτου και Άννας Χρήστου.

Στην παράσταση συμμετείχαν με πρόθυμη και εθελοντική παρουσία οι Μαργαρίτα Αγγελοπούλου και Έλσα Χαραλάμπους, οι οποίες απέδωσαν με την ανάλογη ευαισθησία τα κείμενα και τα τραγούδια αντίστοιχα καθώς και μαθητές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σύρου που συνέδραμαν στην απόδοση των ιστορικών εικόνων.