Μουσική βραδιά στον Αρχίλοχο Πάρο με τους Pianobsession Duo

4 χέρια σ' ένα πιάνο

  • Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2015 - 11:06

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αρχίλοχος" και η Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου σας προσκαλουν το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 σε μια ξεχωριστή περιπλάνηση στον κόσμο της κλασικής μουσικής με ιδιαίτερα δημοφιλή έργα από το ρεπερτόριο για 4 χέρια σε ένα πιάνο. Ένα μαγευτικό ταξίδι με αφετηρία την εμπνευσμένη "Μικρή νυχτερινή μουσική" του Mozart και την "Fantasia in f" του Schubert και προορισμό τους μεθυστικούς χορούς των Grieg, Dvarak και Brahms.

Ερμηνεύουν οι πιανίστες Ειρήνη Τσακίρη και Πέτρος Μπούρας.

Πρόγραμμα

Α΄ Μερος

W.A. Mozart: ''Eine kleine nachtmusik'', k.525

I Allegro

IV Rondo

F.Schubert: Fantasie f-moll , D 940

Β' Μέρος

E.Grieg: Peer gynt suite no 1, op 46

Morning mood

The death of Ase

Anitra's dance

In the hall of the mountain king

A.Dvorak: Slovonic dances

no 2, op 72

no 8, op 46

J.Brahms: Hungarian dances WoO1

no 1 in g minor

no 4 in f minor

no 5 in f# minor

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ PIANOBSESSION DUO

Η Ειρήνη Τσακίρη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας με την Γιούλη Τρούσσα. Το 1992 απέκτησε το δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και βραβείο. Παράλληλα απέκτησε τα πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με τους Καθηγητές Ευάγγελο Κοκκόρη, Νίκο Ντρέλα και Σταμάτη Αθανάσουλα.

Συνέχισε μεταπτυχιακά μαθήματα πιάνου στην Ακαδημία “Mozarteum “ στο Salzburg με τους καθηγητές Hans Graf και Cristoph Liske. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Nikolai Petrov, Lazar Berman και άλλους διακεκριμένους πιανίστες.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συνόλου “ la flore de la piedra” και συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το 2005 βραβεύτηκε στον διαγωνισμό συνόλων της Χ.Ο.Ν με Α βραβείο εκτός συναγωνισμού. Συνεργάζεται με σύνολα μουσικής δωματίου και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα.

Παράλληλα με την σολιστική της σταδιοδρομία, διαθέτει πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία. Διετέλεσε Καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ωδείο Αλιβερίου (2003-2011) και συνεργάστηκε σε σύγχρονα εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους Markus Stockhausen, Tara Bouman και Βασίλη Ρακόπουλο. Συνεργάζεται στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και στην “Μουσική σχολή”Πάρου σαν καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών.

 

Ο Πέτρος Μπούρας γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών και τις ολοκλήρωσε το 2006, όπου έλαβε το δίπλωμα του με Άριστα Παμψηφεί και Βραβείο από το ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην τάξη της Βικτωρίας Χριστοφή - Δεσύπρη. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει μαθήματα από σολίστες, όπως οι Yonty Solomon, France Clidat, Bernard Ringeissen, Francesco Nicolosi, Elena Ashkenazy, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Απόστολος Παληός.

Τον Ιούλιο του 2006 παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου στην Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αλσατίας (Musicalta), ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ύστερα από ακρόαση έγινε δεκτός για Master στην Eρμηνεία από το Trinity College of Music του Λονδίνου, τάξη του καθηγητή Yonty Solomon.

Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως συνοδός του συγκροτήματος του Μπαλέτου, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, όπως σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ, σειρά ατομικών ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε χώρους όπως το Palais de Beaux Arts (Βρυξέλλες), Halles de Schaerbeek (Βρυξέλλες), το Goethe Institut, το Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Είναι μέλος της OTICONS Orchestra και Ensemble, με έδρα στο Μόναχο, που ειδικεύονται στην Κινηματογραφική Μουσική και στα πλαίσια των οποίων έχει συνεργαστεί με μουσικούς, όπως ο μαέστρος Dirk Brosse και ο συνθέτης Shigeru Umebayashi. Είναι μέλος του Galan trio μαζί με τις Δήμητρα Τριανταφύλλου και Μαρίνα Κολοβού.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης. Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου. Τέλος, αυτό το διάστημα συνθέτει μουσική για την Ελβετική ταινία “Quart de nuit”.

Ετικέτες: