Δήλωση Γ. Δεκαβάλλα - Ν. Αλμπανόπουλου για τη διάκριση της Σύρου στα βραβεία Europa Nostra

"Ο Δήμος μας είναι τυχερός που διαθέτει στελέχη όπως ο Παύλος Χατζηγρηγορίου"

  • Σάββατο, 18 Απριλίου, 2015 - 16:00

"Η απονομή του βαρύτιμου βραβείου Europa Nostra σε ένα στέλεχος του Δήμου, τον Παύλο Χατζηγρηγορίου, με το οποίο έχουμε συνεργαστεί επί σειρά ετών (ο πρώτος από τους υπογράφοντες ως Δήμαρχος, ο δεύτερος ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού) δεν μας δίνει απλώς χαρά, όπως συνηθίζεται να λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μας κάνει -πολύ περισσότερο- περήφανους που βρεθήκαμε πλάι του, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μας.

Ξέρουμε καλά τι συμβολίζει αυτή η διεθνούς κύρους αναγνώριση για τη δουλειά ενός δημόσιου λειτουργού, όπως ο Παύλος, σε μια εποχή που η δημόσια διοίκηση δυσφημείται, υποβαθμίζεται, βάλλεται για «αναποτελεσματικότητα», με τα στελέχη της συχνά να αποκαρδιώνονται και να απογοητεύονται. Να όμως που αυτή, η δημόσια διοίκηση και όχι ο ιδιωτικός τομέας, παρείχε τις ιδέες, το κίνητρο, τις δυνατότητες, τα μέσα για να ολοκληρωθεί και να αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αξία, πρωτοτυπία και χρησιμότητα της έρευνας του Χατζηγρηγορίου για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ερμούπολης, με τα δεδομένα που προέκυψαν να είναι «ανοιχτά» και ελεύθερα διαθέσιμα σε όλους μας.

Βέβαια ο Παύλος δεν εργάστηκε μόνος του. Οφείλει πολλά στον Ιωσήφ Στεφάνου, καθηγητή και καθοδηγητή του, στους συναδέλφους του στο Δήμο -που όπως τυχαίνει να γνωρίζουμε τον στήριξαν πρόθυμα όποτε τους το ζήτησε- και βέβαια στην οικογένειά του. Το δικό του βραβείο είναι βραβείο για όλους αυτούς αλλά επίσης βραβείο για τη Σύρο και την Ερμούπολη.

Ο Δήμος μας είναι τυχερός που διαθέτει και μπορεί να αξιοποιεί στελέχη όπως ο Παύλος Χατζηγρηγορίου".