«Άνθρωποι που βλέπουν τη θάλασσα»

Τη νέα ποιητική συλλογή του Σπύρου Γεωργίου με τίτλο «Άνθρωποι που βλέπουν τη θάλασσα» παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στο αίθριο του δημαρχιακού μεγάρου Ερμούπολης, ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη».

Για τα μυστικά μονοπάτια που συναντάμε στα ποιήματα του κ. Γεωργίου μίλησαν οι ποιητές Χρήστος Αναγνωστόπουλος και Άγγελος Καλογερόπουλος.

Το κοινό καλωσόρισε η κ. Λίτσα Παππά, εκ μέρους της προέδρου του Συλλόγου Ελένης Τσιώλη – Καραντώνη, η οποία δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στον σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Καραντώνη αναφέρθηκε στη δύναμη της γραφής του κ. Γεωργίου, η οποία για μία ακόμη φορά γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο έκφρασης, επικοινωνίας, αυτογνωσίας και δημιουργικότητας.

«Στα ποιήματά του, αν και συναντάς μια βαθιά θρησκευτικότητα και που «όλα γίνονται από θεία ώθηση», εν τούτοις ανακαλύπτεις τη «δίνη που μας γυρνάει το νου προς τα κάτω, δίνοντας σημασία στο χώμα που πατάμε. Αλλά το χώμα είναι χρυσό» και σου αφήνουν την αίσθηση ότι ανακαλύπτεις μικρά κομματάκια από φωτογραφίες του δικού σου ψυχισμού.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά μέλη της Ομάδας Ακορντεονιστών Σύρου.