"Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω!"

  • Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο σαλόνι του Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II, όπου θα παρουσιάζονται μυκονιάτικα προϊόντα διατροφής.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου «Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος – Μύκονος».

Οι δράσεις απευθύνονται στους Έλληνες κατοίκους των νησιών, αλλά και στους κάθε λογής φθινοπωρινούς επισκέπτες. Σκοπός της ΚΔΕΠΠΑΜ είναι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και η προτροπή ενασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, καθώς και η προβολή της μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής, σύγχρονης και παραδοσιακής. Θα υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη, ενώ θα διανεμηθεί έντυπο υλικό.

Στην πρώτη εκδήλωση θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό

ο Αθηναίος μάγειρας (trattoria Brigante) Κώστας Γαρυφάλλου και ο συγγραφέας του βιβλίου «Η κουζίνα του Balthazar '73-'83», Βαγγέλης Πελέκης.

Δύο καινούριες συνταγές έκπληξη και κεράσματα περιμένουν τους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο. Η Διοίκηση της ΚΔΕΠΠΑΜ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί, οι οποίοι από τις πρώτες επαφές, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κάθε φορά, μια γιορτή, μια τιμή για τη Μύκονο που αξίζει το καλύτερο.

Ετικέτες: