Τα μυκονιάτικα προϊόντα κόντρα στις «φουρτούνες»

Νέες γαστριμαργικές απολαύσεις χάρισε στους επιβάτες του SuperferryIII στη γραμμή: Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου.

Αγαπημένες μυκονιάτικες γεύσεις ταξίδεψαν για τρίτη φορά εν πλω στη νέα εκδήλωση της ΚΔΕΠΠΑΜ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, με τα μυκονιάτικα προϊόντα διατροφής να έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Στην τρίτη αυτή εκδήλωση μαγείρεψαν μπροστά στο κοινό ο μάγειρας Χρήστος Αθανασιάδης (nice n’ easy) και αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ Βαγγέλης Πελέκης, που κάθε φορά θα συνοδεύει μαγειρεύοντας και οργανώνοντας τη δράση.

Δύο καινούριες, πρωτότυπες συνταγές έκπληξη με θέμα “Το πρωινό”. Κεράσματα και δοκιμές των προϊόντων, ξινότυρο, τυροβολιά, γιαούρτι, κοπανιστή, λούζα, παξιμάδι, απευθύνθηκαν σε όλους τους ταξιδιώτες.

Εκτός του ελληνικού περιοδικού τύπου που παρακολουθεί τη δράση της ΚΔΕΠΠΑΜ, αυτή τη φορά βρέθηκε στο Superferryκαι η δημοσιογράφος/εκδότρια SudaNair-Iliades (insiderpublications) που θα αρθρογραφήσει στον τύπο για το γεγονός στη ρωσική, αγγλική, τούρκικη και κινέζικη γλώσσα!

Οι συνταγές της τρίτης εκδήλωσης

Ο Χρήστος Αθανασιάδης μαγείρεψε τορτίγια με μους από τυροβολιά – ξινότυρο – κοπανιστή – γιαούρτι, με λούζα πράσινη σαλάτα και κοτόπουλο και ο Βαγγέλης Πελέκης“Λουκουμάδες” με τυροβολιά, γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, κράνο, τυλιγμένοι σε σουσάμι ή popsαμαράνθου ή παπαρουνόσπορο, σε σιρόπι μανταρινιού ή μέλι.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλο το χρόνο. Καλούμε λοιπόν δημόσια, όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2016 θα γίνει με ορισμένες ημερομηνίες, σε αρκετές ακτοπλοϊκές γραμμές και θα καθοριστούν από πριν. Ο σκοπός δεν θα είναι διαφημιστικός επιχειρήσεων, αλλά η ανάδειξη προϊόντων, καθώς και η τοπική γαστρονομία.

Σημειώνεται ότι όλα τα μυκονιάτικα προϊόντα με τα οποία εκτελέστηκαν οι συνταγές, διατίθενται στο κατάστημα του πλοίου.

Ετικέτες: