Σειρά εκδηλώσεων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μυκόνου

«Βάζω την ιδέα, βάζεις τα υλικά;»

Με το σύνθημα «είναι ευκολότερο να διαμορφώσουμε τις διατροφικές μα συνήθειες, παρά να τις αλλάξουμε» η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μυκόνου με τίτλο «Βάζω την ιδέα, βάζεις τα υλικά»;

Η ΚΔΕΠΠΑΜ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού της ρόλου, σε πλήρη σύμπραξη με τον Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Οργανισμό «Γεώργιος Αξιώτης», θα συνδιοργανώνουν δράσεις με σκοπό την ενίσχυση μιας εκπαιδευτικής αντίληψης που με πρωτότυπες ιδέες θα ενισχύσει την τοπική διατροφική ταυτότητα σε διάφορες εκφάνσεις της.

Σημειώνεται μάλιστα πως προτάσεις για μικρογεύματα και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων στη διατροφή μας θα κατατεθούν από την ΚΔΕΠΠΑΜ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Μυκονιάτικα μαγειρέματα

Κομμάτι αυτή της προσπάθειας αποτέλεσε και η παρουσία της στην εκδήλωση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Μυκόνου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Εκεί παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα με σύντομη ομιλία για τις γαστρονομικές συνήθειες του νησιού και την υγιεινή διατροφή. Σε εορταστικό κλίμα έγιναν μαγειρέματα με μικρούς και μεγάλους με τη συμμετοχή της Μαίρης Στάη και του αντιπροέδρου της ΚΔΕΠΠΑΜ Βαγγέλη Πελέκη. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τοπικά αμυγδαλωτά (mykonian bites, έμπνευση που ταξιδεύει στο εξωτερικό από τη δημιουργό τους, κ. Στάη) κι ένα "τυροκέικ αλά μυκονιέν", αντίστοιχο, αλλά κλάσεις ανώτερο από το κλασσικό, αυθεντικό "αμερικανικό cheesecake" με απογειωτικό λεμονίσιο άρωμα από Μυκονιάτισσα λεμονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Γρυπάρη και η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού. Η Διοίκηση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στην κ. Στάη, η οποίας ταξίδεψε αποκλειστικά για τους μικρούς φίλους του νησιού και μοιράστηκε γενναιόδωρα, με υπομονή και γλυκύτητα τα μυστικά της επιτυχίας της, όσο και τον κ. Πελέκη για την ευγενική, δημιουργική, ισχυρή και ηχηρή παρουσία του. Ευχαρίστησε ακόμα τον άρτι αφιχθέντα από Χαβάη, Αι-Βασίλη και όλους όσοι προτίμησαν να περάσουν το πρωινό τους στον Παιδικό Σταθμό, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ακόμα όμορφης εμπειρίας – ανάμνησης.

Η αποστολή του Αι-Βασίλη

Το βράδυ του Σαββάτου, το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας του Δήμου Μυκόνου διοργάνωσαν και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά με την συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Μουσικής Σχολής Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης.

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων των μελών της «αποστολής του Αι-Βασίλη», τα οποία εργάστηκαν εντατικά για να παραλάβουν και φέτος τα γράμματα των παιδιών και να τα μεταφέρουν στο εργαστήρι για να ετοιμάσουν τα δώρα τους.

Τα ξωτικά και οι καλικάντζαροι βρέθηκαν την επόμενη ημέρα στην πλατεία της Άνω Μεράς για να συνεχίσουν το έργο τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε face painting και τα παιδιά έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες σε χριστουγεννιάτικο φόντο.

Ετικέτες: