Την κάλυψη των αναγκών των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε Δήλο, Θήρα, Σύρο και Μήλο, με την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Στελεχώνονται οι αρχαιολογικοί χώροι

Την πρόσληψη, 60 συνολικά ατόμων για την κάλυψη των εποχιακών αναγκών στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου, του Ακρωτηρίου Θήρας, των Κατακομβών της Μήλου, καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Σύρου, αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η σύμβαση εργασίας θα είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τα άτομα που θα απασχοληθούν, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα, για την κάλυψη των εποχιακών αναγκών στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Δήλου, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου και στις Κατακόμβες της Μήλου που εδρεύουν στο Νομό Κυκλάδων.

Φύλαξη και προσωπικό καθαριότητας

Πιο συγκεκριμένα, η Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκηρύσσει 26 θέσεις για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Δήλου, εκ των οποίων οι 22 αφορούν στην ειδικότητα ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, οι 2 σε ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων και 2 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, με 7μηνη σύμβαση.

Αντίστοιχα, προκηρύσσονται 27 θέσεις, για 7μηνη απασχόληση για τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας, εκ των οποίων οι 21 για ημερήσιους φύλακες, οι 2 για νυχτοφύλακες και οι 4 για προσωπικό καθαριότητας.

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου, προκηρύσσονται 4 θέσεις και πάλι με 7μηνη σύμβαση, που αφορούν, οι δύο σε ημερήσιους φύλακες και οι 2 σε νυχτοφύλακες.

Τέλος, όσον αφορά στις Κατακόμβες της Μήλου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκηρύσσει 3 θέσεις, που στο σύνολό τους αφορούν σε ημερήσιους φύλακες αρχαιοτήτων.

Προσόντα και διαδικασία επιλογής

Τα τυπικά προσόντα των ημερήσιων φυλάκων, σύμφωνα με την προκήρυξη, περιλαμβάνουν μέτρια γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής ή Ισπανικής ή Ρώσικης γλώσσας, πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α ́ ή Β ́ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ή άλλο ισότιμο τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Αντίστοιχα, για τους νυχτοφύλακες, τα τυπικά προσόντα, αφορούν σε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α ́ ή Β ́ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Όσον αφορά στο προσωπικό καθαριότητας, δεν απαιτούνται τυπικά ειδικά προσόντα.

Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψήφιους με ειδικά προσόντα, η προκήρυξη περιλαμβάνει και προσόντα επικουρίας, που θα χρησιμοποιηθούν.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να είναι από 18 έως 65 ετών, ενώ θα τηρηθεί προτεραιότητα, βάση εντοπιότητας.

Αφού η υπηρεσία επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων, τους κατατάσσει βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης). Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά (Α ́, Β ́ επικουρίας κ.ο.κ.).

Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά) γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, πολυτεκνική ιδιότητα, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκή ιδιότητα, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).

Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

Ετικέτες: