Ο Δώρος Δημοσθένους τη Μεγάλη Δευτέρα στη Σύρο

"Περί παθών" στο θέατρο "Απόλλων"

  • Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 25 Απρ. 2016 - 7:38

Ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται στη Σύρο για μία μοναδική εμφάνιση, παρουσιάζοντας το «Περί… Παθών», ένα ρεσιτάλ για πιάνο φωνή, στο Θέατρο Απόλλων, τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 21:00.

Με αφετηρία και αφορμή την εβδομάδα των Παθών, ο σπουδαίος ερμηνευτής παρουσιάζει μια διαφορετική μουσική βραδιά, εμπνευσμένη από τραγούδια μεγάλων συνθετών για τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Με συνοδοιπόρο τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο, ο Δώρος Δημοσθένους θα επιχειρήσει μια ατμοσφαιρική διαδρομή από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Σταύρο Ξαρχάκο, μέχρι τον Δημήτρη Λάγιο και τον Leonard Cohen.

«Χασάπικο ‘40», «Ησουν παιδί σαν τον Χριστό», Χελιδόνι σε κλουβί», «Μάνα μου και Παναγιά», «Δακρυσμένα μάτια», «Τι πάθος», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», “Hallelujah” και “Wa habibi” έρχονται και δένουν με την κατάνυξη των ημερών, τη μελαγχολία των συναισθημάτων, την Αναγέννηση της φύσης μες στην καρδιά της Άνοιξης και την τελική πορεία προς την Ανάσταση.

Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», τη Μαρία Φαραντούρη, τη Νανά Μούσχουρη, τον Νίκο Κυπουργό, τον Λουκιανό Κηλαϊδόνη και πολλούς άλλους, η χαρισματική φωνή του Δώρου Δημοσθένους και η καθηλωτική του ερμηνεία υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι σε σπουδαία λυρικά τραγούδια.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Θεάτρου Απόλλων: 22810 85192, 22810 85193.