«Παραμύθια με αλάτι και νερό, ζάχαρη και κανέλα!»

  • Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2016 - 06:21

Παραμύθια που μοσχοβολούν κανέλα και ζάχαρη θα αφηγηθούν την Τετάρτη το βράδυ στις 21:00 στην αυλή του Αγίου Χαραλάμπους στις Πλάκες ο Δημήτρης Μάλλης και η Καλλιρρόη Μουλά. 

Ιστορίες μούσκεμα στο νερό. Περιπέτειες με πεινασμένους ήρωες. Μια βραδιά με παραμύθια «αλατισμένα» με μουσικές και τραγούδια για να σας ανοίξουν… την όρεξη! Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»

Η αγάπη του Δημήτρη Μάλλη και της Καλλιρρόης Μουλά για τα παραμύθια τους οδήγησε να μαθητεύσουν στην τέχνη της αφήγησης. Νιώθοντας την ανάγκη και την ευθύνη να μοιραστούν το θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσης, και με πολύ χαρά , αφηγούνται ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους.

Έχουν αφηγηθεί , σε φεστιβάλ, μουσεία,  πολιτιστικά κέντρα, θεατρικές σκηνές, κοινωνικούς χώρους και καφέ της Αθήνας όσο και της περιφέρειας. Μεταξύ άλλων έχουν αφηγηθεί στο «Μουσείο Ελιάς και Λαδιού», στο Πήλιο, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, στο Οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Μάκρης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου Νάξου, στις Πλάκες Μήλου, στο τρενάκι Μουτζούρης του Πηλίου, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην Πλάκα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Σαλαμίνας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου και στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης. 

Έχουν αφηγηθεί στο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια!» (2014, 2015, 2016), στο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» (2013, 2014, 2015, 2016), στο φεστιβάλ «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, (2014, 2015, 2016), στο «4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών - Πειραματικές Αφηγήσεις (2015), στη «Σκυταλοδρομία Παραμυθιών» του Δήμου Αθηναίων (2015, 2016), στο «Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού (2015) και στη «Γιορτή Παιδικού - Εφηβικού Βιβλίου» του ΣΕΒΕ (2015) .Συγγραφικό έργο:

Δημήτρης Μάλλης:

"Τρεις Ιστορίες για ανθρώπους που έφτασαν στις άκρες του κόσμου" Εκδόσεις Οσελότος 2014

Δημήτρης Μάλλης - Καλλιρρόη Μουλά:

Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: "Παραμύθια από το στόμα στο χαρτί και από το χαρτί στο στόμα" Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2014

Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: "Παραμύθια των Ευχών" Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2015