Δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες κάνουν "Restart" στη Σύρο

  • Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:21

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων», θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 με ώρα έναρξης 21:00.

Το φετινό πρόγραμμα του Νίκου Πορτοκάλογλου με τίτλο «Restart», περιλαμβάνει νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης του αντίδοτου μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

"Θα περάσει κι αυτό", "Αν μια φορά ρωτούσες" και το "Εισιτήριο" είναι τα τρία τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο του άλμπουμ.

Οι "Ευγενείς αλήτες", η νέα μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι όλοι οι μουσικοί είναι κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς  ακριβώς ψάχνει ο καλλιτέχνης.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία.

 

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο

Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά

Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά

Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα

Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

 

Τιμή εισιτηρίου: 10, 13 & 15€

Προπώληση εισιτηρίων

Ticketservises.gr, Θέατρο Απόλλων

Παραγωγή Art – tc live