Οι μαθητριούλες Φολέγανδρος και Σίκινος, η διαστημική Νάξος, η ρομαντική Ίος και πολλές ακόμη παιδικές δημιουργίες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Φανταστική» έκθεση

  • Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:14

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα νησιά των Κυκλάδων μέσα από τη φαντασία και την καλλιτεχνική ματιά παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών θα έχουν από αύριο οι επισκέπτες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση «Φανταστικές Κυκλάδες», που  θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, διάλεξαν τα αγαπημένα τους χρώματα και ζωγράφισαν το νησί όπως το φαντάζονται: με πρόσωπα, σαν ζώα ή πουλιά. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες επέλεξαν το νησί της αρεσκείας τους, κατέβασαν τον σχετικό χάρτη από την ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και εκτύπωσαν το σχέδιο σε Α4. Έπειτα, χρωμάτισαν – ζωγράφισαν το νησί, όπως ακριβώς το φαντάστηκαν και απέστειλαν ταχυδρομικά το έργο τους.

Από τον διαγωνισμό ξεχώρισαν 16 έργα, μεταξύ των οποίων, το ιδιαίτερο παπούτσι της Σίφνου, οι μαθητριούλες Φολέγανδρος και Σίκινος, η διαστημική Νάξος, η ρομαντική Ίος και το περήφανο ουράνιο τόξο της Σίφνου και της Σερίφου.

Τα έργα που επιλέχθηκαν πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου. 16 νησιά του Αιγαίου μεταμορφώθηκαν με τη φαντασία των παιδιών και έγιναν…. πρόσωπα, ζώα, χάρτες ή πουλιά! Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που έφτασαν στο Μουσείο ήταν από περιοχές από όλη την Ελλάδα, από την ομογένεια στο εξωτερικό,  αλλά και από πολλούς φορείς.

Η έκθεση «Φανταστικές Κυκλάδες» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 18.00-21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Στο πλαίσιο των εγκαινίων, θα βραβευτούν οι 16 νικητές του διαγωνισμού, ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα  εργαστήριο animation με θέμα τις Φανταστικές Κυκλάδες και πρωταγωνιστές τα νησιά. Με την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, Animator & media artist, θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο, μια μικρού μήκους ταινία με κινούμενες εικόνες.

Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό, με συνεχόμενη ροή και ολιγόλεπτη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.