Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση της Βάρης

Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Την πεποίθησή τους ότι, η υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων τόσο της ανακατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Βάρης όσο και της αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του χωριού, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της περιοχής.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Βάρης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης στην Ενοριακή Αίθουσα «Ναζαρέτ».

Στις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, όπως  η επιτυχημένη Ενετική Βραδιά, το καθιερωμένο τρυγοπάτι, η απόσταξη του τσίπουρου, αλλά και ο θεσμός της φεγγαροβραδιάς που επανήλθε μετά από χρόνια, αναφέρθηκε συνοπτικά ο πρόεδρος κ. Αλφόνσος Σαργολόγος, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στα μέλη, τους χορηγούς και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε με τη σειρά του και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης Ιωσήφ Ρούσσος, μεταφέροντας τις ευχές του προέδρου Ιωσήφ Σαργολόγου για καλή και εποικοδομητική χρονιά με υγεία.

Αισιοδοξία για το 2017

Μηνύματα ενότητας και συνεργασίας για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία μας απηύθυνε ο Χωρικός Αντιδήμαρχος Ποσειδωνίας, Αλέξης Αθανασίου. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, πρεσβεύοντας την άποψη ότι οι αιρετοί θα πρέπει να επαναπροσδιορίζουν καθημερινά τη στάση τους και να προσπαθούν για την πρόοδο και την ανάπτυξη των ανθρώπων που τους εμπιστεύτηκαν. Δεν έκρυψε δε την αισιοδοξία του για την ομαλή έκβαση της τρέχουσας χρονιάς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν δραματικές αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή που θα αποτελούσαν εμπόδιο στην υλοποίηση έργων και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για το νησί. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε το έργο της ανακατασκευής του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2017.

Δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου

«Αν υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική σταθερότητα, το νησί μας θα κάνει βήματα προόδου» υποστήριξε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, προσθέτοντας ότι με το σωστό σχεδιασμό, η Σύρος μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δομές κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης του Δήμου για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του νησιού. Ειδική αναφορά έκανε στα προγραμματισμένα έργα για την περιοχή της Βάρης που θα πραγματοποιηθούν, εντός του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στην κορυφή αυτών βρίσκεται η δημιουργία του νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου, που σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελεί ένα σχολείο – κόσμημα στις Κυκλάδες, καθώς και η αντικατάσταση και υπογειοποίηση των δικτύων ύδρευσης για τις περιοχές της Ποσειδωνίας, του Φοίνικα, της Αμπέλας, του Βήσσα και των Αδειάτων, ύψους 2 εκ. ευρώ. Εξίσου σημαντικό είναι και το έργο που αφορά στην αποχέτευση της Βάρης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ωρίμανσης. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η μελέτη έχει ήδη αποσταλεί στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ευχές για τη νέα χρονιά έδωσαν με τη σειρά τους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης, τα οποία τραγούδησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.