16 καλλιτέχνες οδεύουν “Προς Τήνο”

Δεκαέξι σύγχρονοι καλλιτέχνες, μαγεμένοι και προσηλωμένοι στην Τήνο αποκαλύπτονται στην έκθεση “Προς Τήνο” η οποία θα παρουσιαστεί από 22 Ιουνίου – 28 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Εκθέσεων Νικόλαος Γύζης του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Κοινό συστατικό της ομαδικής αυτής συνύπαρξης είναι η προσωπική σχέση, η συναισθηματική έλξη και ο θαυμασμός των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για την Τήνο, που είτε κατάγονται από το νησί είτε το έχουν επιλέξει ως δεύτερο τόπο κατοικίας.

Σε μία προσπάθεια αναζήτησης εκείνων των χαρακτηριστικών που κάνουν το νησί τόσο ελκυστικό για έναν δημιουργό, διεγείροντας την ευαισθησία του, η έκθεση “Προς Τήνο” προσφέρει αναγνώσεις ενός τόπου, όπου ο χρόνος έχει διαφορετική σημασία και διάσταση.

Ταυτόχρονα δίνει στον θεατή τη δυνατότητα να επισημάνει τις οπτικές γωνίες των καλλιτεχνών και τα βασικά μοτίβα που εμφανίζονται στα έργα τους. Η αποτύπωση των φανερών και κρυφών πτυχών της Τήνου οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επίδραση της στους καλλιτέχνες της έκθεσης φτάνει τόσο βαθιά, που δεν χρειάζονται περαιτέρω μαρτυρίες. Μέσα από τη δουλειά τους, οι καλλιτέχνες προβάλλουν το σπάνιο χάρισμα του αιφνιδιασμού, το οποίο διαθέτει το νησί και είναι απαραίτητο ακόμα και σε ένα έργο τέχνης.

Την έκθεση επιμελείται ο Χριστόφορος Μαρίνος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ξενάγηση στις 23/6 και ώρα 12:00. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Γκίζης, Ελένη Γλύνη, Γιώργος Κουβαράς, Αλέκος Κυραρίνης, Αλέξανδρος Λάιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημήτρης Μπέζας, Γιάννης Μπρούζος, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χρηστίδη, Δημήτρης Χρηστίδης