“Εικαστικές αναζητήσεις” από τη ζωγράφο Έβη Ιωάννου

Ύμνος στην ανθρώπινη φύση

Οι “εικαστικές αναζητήσεις” της Έβης Ιωάννου, “μαγεύουν”, “αιχμαλωτίζουν” και “αγκαλιάζουν” σώμα και πνεύμα μέσα από τη ρεαλιστική ματιά τους, την ακαταμάχητη δύναμη της γαλήνης που αντικατοπτρίζεται στα πορτρέτα της, τη φινέτσα των κλασσικών έργων της και την ευρηματικότητα των τρισδιάστατων δημιουργιών της.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της κ. Ιωάννου παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης “Εμμανουήλ Ροΐδης” στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης, προσφέροντας σε κάθε φιλότεχνο τη δυνατότητα για ένα “ταξίδι” στο όνειρο, τη σκέψη, αλλά και τον δρόμο της εσωτερικής αλήθειας του.

Η κ. Ιωάννου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρή, ενώ αργότερα σπούδασε καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές στην ABC, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον διακεκριμένο ζωγράφο Δήμο Γεωρτζίκη.

Όπως υπογραμμίζει ο κριτικός τέχνης Γιάννης Παπαφίγκος, ο οποίος επιμελήθηκε την έκθεση, στα έργα της καλλιτέχνιδος, τα χρώματα αποδίδονται με σαφήνεια. Ο διάλογος με το θέμα λειτουργεί καταλυτικά, παίζοντας καθοριστικό λόγο στην αφομοίωση των ζωγραφικών αξιών, έτσι ώστε μακριά από ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς και άστοχες φλυαρίες, να επιτυγχάνεται η απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ των επιμέρους στοιχείων της σύνθεσης.

“Λατρεύω τον άνθρωπο”

Περίοπτη θέση στην έκθεση έχει και το γυναικείο μπούστο, το πιο λατρευτό και ευαίσθητο μέρος του θηλυκού σώματος, το οποίο αναδεικνύεται μέσα από τις κατασκευές της από ανακυκλώσιμο χαρτί.

“Λατρεύω τον άνθρωπο και μέσω της ζωγραφικής, προσπαθώ να είμαι κάθε στιγμή μαζί του”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Ιωάννου, προσθέτοντας ότι η ηρεμία των προσώπων που αποτυπώνει στο καμβά της είναι το απόσταγμα της ζωής, που τα ίδια έχουν αποδεχτεί. Όπως εξηγεί, “το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μία ενότητα κλασσικών ακαδημαϊκών έργων, μια ενότητα από πιο αφαιρετικά έργα χωρίς να υστερούν στον δυναμισμό των κλασσικών έργων, καθώς και μερικά γλυπτά, αφιερωμένα στη γυναίκα”.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά: 10:30-13:30 και 19:00-22:00 και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 17 Ιουνίου.