Καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς επιλέγουν τη Σίφνο αυτό το καλοκαίρι

“Διαδρομή σύγχρονης τέχνης”

Ένας καλλιτεχνικός “μαραθώνιος” για δημιουργούς και φιλότεχνους από κάθε γωνιά του κόσμου ξεκινά αυτό το καλοκαίρι στο νησί της Σίφνου, φιλοδοξώντας να καλύψει τις αποστάσεις και να ρίξει τα τείχη ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και το χώρο όπου μία ιδέα μετουσιώνεται σε έργο τέχνης.

Η “Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης” είναι μια καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία οργανώνεται για πρώτη φορά στη Σίφνο από 7 Ιουλίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2015 με στόχο να βάλει το νησί στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη και να αποτελέσει πόλο έλξης για τον καλλιτεχνικό κόσμο τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Προσκαλώντας καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς, δίνοντάς τους απλόχερα φιλοξενία, χώρο και έμπνευση, «παντρεύοντάς» τους με Έλληνες εικαστικούς αλλά και χειροτέχνες, δημιουργείται ένας νέος χάρτης της Σίφνου με διαδρομές σε εκθέσεις και εγκαταστάσεις.

Τρεις διαδρομές

Οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους κατά μήκος τριών “Διαδρομών”, σε επιλεγμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως αυλές μοναστηριών, παλιά εργαστήρια, μονοπάτια, πλατείες κλπ. Η κάθε διαδρομή θα φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τη φύση, την αρχιτεκτονική των οικισμών και τη σύγχρονη τέχνη, ενώ θα εμπλουτιστεί με παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα, όπως μουσικές εκδηλώσεις, χορό και αναγνώσεις κειμένων ή ποιημάτων.

Φυρόγια – Απολλωνία: Η διαδρομή ξεκινά από το Μοναστήρι Φυρόγια. Ο επισκέπτης θα διασχίσει τον οικισμό Καταβατή και θα σταματήσει στο παλιό ξυλουργείο Τρούλλου, όπου θα δει τις δημιουργίες του Bernard Pras, ενώ θα καταλήξει στην Γκαλερί στον Κυκλάδων Χώρο.

Αρτεμώνας – Κάστρο: Προτείνεται στους επισκέπτες να ξεκινήσουν τη διαδρομή από την Πλατεία Χρυσόγελλου στον Αρτεμώνα, να διασχίσουν τα στενά του Αη Λούκα και να βρεθούν στη μικρή πλατεία του Αη Γιώργη Αφέντη. Στη συνέχεια, το μονοπάτι κατηφορίζει προς την Παναγιά Πουλάτη και στρίβοντας δεξιά θα οδηγεί στο Κάστρο.

Απολλωνία – Αρτεμώνας: Η διαδρομή ξεκινά από τον Κυκλάδων Χώρο. Ο επισκέπτης θα διασχίσει την Απολλωνία και θα καταλήξει στον Αρτεμώνα.

Στην πρώτη “Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης” συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Eric Liot, Bernard Pras, Vincent Guzman, Alberto Bourdeth, Anna Kache, Kosta Kulundzic, Toula Liasi, Patrick Aumont, Σύλβια Αντωνιάδη, Νικόλαος Χούτος, Zoé Rumeau, Ελένη Χαντζάρα, Κατερίνα Ψαραδέλη και Χρήστος Νομπέλης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σίφνου με τη στήριξη διαφόρων προσωπικοτήτων και πολιτιστικών φορέων της Ελλάδος.

Πρόγραμμα εγκαινίων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.sifnosart.gr θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια:

11 Ιουλίου 2015 στις 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κάστρου

31 Ιουλίου 2015 στις 19:00 στον “Ραμπαγά” στην Απολλωνία

1 Αυγούστου 2015 στις 19:00 στα Φυρόγια. Θα υπάρξει μουσική διαδρομή από τα Φυρόγια στην Απολλωνία.

4 Αυγούστου 2015 στις 19:00 στην Καταβατή

7 Αυγούστου 2015 στις 19:00 στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα. Έχει προγραμματιστεί μουσική διαδρομή από το σχολείο στον Μύλο του Μιλτιάδη.

8 Αυγούστου 2015 στις 19:00 στην Πλατεία του Άη Γιώργη στον Αη Λουκά.

Ετικέτες: