“Διακοπές από τη λογική” του Μιχάλη Αρφαρά στη Σαντορίνη

  • Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015 - 06:20

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας και το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια διοργανώνουν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής του Μιχάλη Αρφαρά με θέμα “Διακοπές από τη λογική”.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής, ώρες 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

Ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Από το 1990 το έργο του παρουσιάζεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και τα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου.

Στην έκθεση “Διακοπές από τη λογική” παρουσιάζονται 60 περίπου ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, μια επιλογή από τη νεότερη δουλειά του καλλιτέχνη. Η έκθεση αποτελεί μελέτη της θεματικής και συνθετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του ζωγραφικού και του χαρακτικού έργου του Μιχάλη Αρφαρά.