Η Άνω Σύρος υποδέχτηκε τη "Λαλού στον Κάμπο"

Με την έκθεση Χαρακτικής/ Ζωγραφικής της Ίριδος Ξυλά - Ξαναλάτου "Η Λαλού... στον Κάμπο,μια φορά και έναν καιρό" εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης η αίθουσα πρώην ΔHKΕΔΑΣ Άνω Σύρου.

Ο πολύβουος και ερωτικός κόσμος της Απάνω Μεριάς, του Κάμπου και της Σύρας δημιούργησαν το εικαστικό παραμύθι της καλλιτέχνιδος, αποτυπωμένο είτε σε χειροποίητο χαρτί είτε σε καμβά ή ακόμη και σε λεία επιφάνειας ξύλου.

Μέσα στους θάμνους, στα αρωματικά βότανα, αγριολούλουδα, πουλιά, μια ιδιαίτερη πεταλούδα η Λαλού, που μπορεί και αλλάζει χρώματα μεταδίδει την κίνηση, την ανεμελιά και τη χαρά της φύσης στη δισδιάστατη επιφάνεια της ζωγραφικής.

Το είδος της μεταξοτυπίας, το οποίο η κ. Ξαναλάτου χρησιμοποιεί αυτό τον καιρό, διαφέρει πολύ από την μηχανοποιημένη εκτύπωση. Για την ίδια, εκτός από το ότι είναι ένα μέσο έκφρασης που συνταιριάζει τη σάρκα που μας δίνει το λάδι και την απείθαρχη γοητεία και διαφάνεια της ακουαρέλας, τη βοηθάει με τα τόσο απλά εργαλεία που χρησιμοποιεί να δίνει έναν προσωπικό τόνο σε κάθε κομμάτι που βγαίνει.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 19:00-22:30 και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.