Ομαδική έκθεση των “Open Art Studios”

«Ταξίδι χωρίς σύνορα»

Σε μια κοινωνία παγκοσμιοποίησης, όπου τα εμπορεύματα και τα κεφάλαια κινούνται ελεύθερα, όπου σύνορα και φράχτες υψώνονται μόνο για τους ανθρώπους, οι καλλιτέχνες των «Ανοιχτών Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων» μιλούν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο για ένα «Ταξίδι χωρίς σύνορα».

Η νέα ομαδική έκθεση των «Open Art Studios» παρουσιάζεται στο κέντρο γιόγκα στην πλατεία Μιαούλη (πάνω από το Alpha Club). Μοναδικοί πειραματισμοί με χρώματα και υλικά θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, στην κοινωνία, αλλά και στο βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μέσα από ζωγραφικά έργα και συνθέσεις, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τον ψυχικό κόσμο των δημιουργών, οι οποίοι εκφράζουν την προσωπική θέση τους για την αγωνία, τον πόνο, και τα όνειρα των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα μας.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι εξής καλλιτέχνες: Θανασης Μπαξόπουλος (Καπαδοκία), Χάρη Καστρινού, Ματίνα Μάμαλη (Ο Ανθρωπος μέσα στον χρόνο), Carol Byrne, Χρυσάνθη ζαράρη, Rachel Gozlan, Άλκηστη Παπαγεωργίου, David Hawkins, Θένια Κόκκα, Γιάννης Ευστρατίου, Daniela lakouri , Γιολάντα Ζιάκα.

Μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Τα «Ανοιχτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια», είναι μια ομάδα πολυεθνική και πολυπολιτισμική που ζει και εργάζεται στη Σύρο, νησί προσφύγων εδώ και αιώνες, αλλά και πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου – Νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης.

Μέσα από το έργο τους μιλούν για την ανάγκη και τη δυνατότητα ενός ταξιδιού πέρα από τα σύνορα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτή και αλληλέγγυα.

Tα Ανοιχτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο να περιηγηθεί κανείς τη Σύρο ανακαλύπτοντας το έργο των Συριανών καλλιτεχνών μέσα στο χώρο δουλειάς τους.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:30 – 14:00 και 20:00 – 23:00) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το 1ο άνοιγμα των εργαστηρίων Open Art Studios θα πραγματοποιηθεί 23 – 25 Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά – έκπληξη.

Επιπλέον, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στα εργαστήρια για ομάδες επισκεπτών: Στην Ερμούπολη, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις τα Σάββατα 2 & 16 Ιουλίου, 6 & Αυγούστου. Αντίστοιχα, τα εργαστήρια στα χωριά της Σύρου θα ανοίξουν τις πόρτες τους τις Τετάρτες 6 & 20 Ιουλίου, 3 & 17 Αυγούστου.

Το 2ο άνοιγμα των εργαστηρίων είναι προγραμματισμένο στις 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Η ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Γιάννη & Ελένης Βάτη από 14 έως Οκτωβρίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Ούριο Άνεμο.

Ετικέτες: