Εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα από την ΚΔΕΠΠΑΜ

  • Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017 - 13:40

Την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους προσφέρει και φέτος στους κατοίκους της Μυκόνου η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Την περίοδο 2017 – 2018 θα λειτουργήσουν συνολικά οχτώ εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα, με ημερομηνία έναρξης την 1η Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα:

- Ζωγραφικής: Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορίας της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.

- Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα, θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος.

- Ψηφιδωτού: Το τμήμα  περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην  ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.

Φωτογραφίας: Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης, την επεξεργασία και την αισθητική ανάλυση της φωτογραφίας. Επιμορφωτής: Ανδρέας Μπέκας.

Mαθήματα ιστορίας Μυκόνου και Δήλου: Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Δωρεάν συμμετοχή.

Θεάτρου: H Θεατρική Ομάδα Μυκόνου οργανώνει θεατρικό εργαστήρι, συνεργασίες κι εκδηλώσεις και φυσικά παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, προετοιμάζοντας το κοινό της Μυκόνου να γνωρίζει και να στηρίζει τον Πολιτισμό.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά.  Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική , το κολάζ, τις κατασκευές,  την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών. Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά.

Δημιουργικό εργαστήρι θεάτρου για παιδιά. Δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 χρόνων στην χώρα και στην Άνω Μερά. Παράλληλα το εργαστήρι θα ανεβάσει το βραβευμένο έργο του Ούλριχ Ούμπ « Στην Κιβωτό στις Οχτώ» με την συμμετοχή παιδιών 8-16 ετών και ενηλίκων. Εμψυχώτρια: Μυρτώ Μολανδώνη.