Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση και ψυχαγωγία

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων στη Σύρο, το οποίο περιλαμβάνει από χαριστικό παζάρι στο προαύλιο του κτιρίου Κορνηλάκη, μέχρι ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ημερίδες, αλλά και χορωδιακές συναντήσεις επί σκηνής.

Το Συριανό ανταλλακτικό δίκτυο συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της ομάδας «Συνδετήρας» διοργανώνει (χωρίς σ.α.νο) το 10ο Χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι στην Ερμούπολη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00, στο προαύλιο του κτιρίου  Κορνηλάκη απέναντι απ’ το γήπεδο τένις. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μαζί και να ανταλλάξουν ή να χαρίσουν τα αγαπημένα τους ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, στολίδια, βιβλία, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσεως και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στις 19:00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων θα διεξαχθεί η ενημερωτική ημερίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας με την αρωγή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Οι ομιλητές θα αναλύσουν την πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού, μέσα από τη δωρεάν οργάνων και αίματος η οποία δύναται να σώσει ζωές.

Στο πλαίσιο της 71ης επετείου από τη συγκρότηση του Ιεού Λόχου και της 68ης επειτείου από την απελευθέρωση των Κυκλάδων από τα Γερμανικά στρατεύματα με αγώνες του Ιερού Λόχου, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21:00, ομιλία για τους αγώνες του Ιερού Λόχου από τον Έφεδρο Αξιωματικό κ. Γεώργιο Παραδείση στο Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ.

Στις 21:00 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Μουσικός Όμιλος Σύρου παρουσιάζουν στο Θέατρο Απόλλων το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης. Στην λαμπρή αυτή διοργάνωση συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, η Μικτή Χορωδία Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, η Μικτή Χορωδίας Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας” και η Μικτή Χορωδία Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού Κύπρου.