Έκθεση μορφολογίας σκύλων στη Σύρο

Τετράποδη αρχοντιά

Με στιβαρό αλλά και ανάλαφρο συνάμα βάδισμα, οι αγαπημένοι τετράποδοι φίλοι παρέλασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μπροστά από τους κριτές στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης μορφολογίας σκύλων που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στη Σύρο.

Ο Όμιλος Κυνοφίλων Σύρου, ο διοργανωτής της ξεχωριστής γιορτής υποδέχτηκε 190 σκύλους από όλη την Ελλάδα και χάρισε “άφθονο” θέαμα στους κυνόφιλους. Η έκθεση έλαβε χώρα στους εξωτερικούς χώρους του αθλητικού κέντρου Δ. Βικέλας, όπου και αναδείχθηκαν οι πιο σταράτοι τετράποι.

Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα

Η πασαρέλα των σκύλων έγινε τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή παρουσία πολλών επισκεπτών. Ο πρόεδρος του Ομίλου, Λεονάρδος Χαλαβαζής μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” για την έκθεση, ανέφερε πως, “Με αφορμή την έκθεση μορφολογίας, επισκέφθηκαν το νησί πολλοί άνθρωποι. Ήταν η 5η έκθεση στο νησί με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι κατηγορίες ήταν δέκα ενώ οι ράτσες ξεπέρασαν σε αριθμό τις σαράντα. Συνολικά παρέλασαν 190 σκύλοι με τους “κηδεμόνες” τους. Οι σαράντα συμμετοχές ήταν από τη Σύρο ενώ, υπήρξαν κυνόφιλοι από την Κω, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα και γενικά από πολλές περιοχές”.

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε, η πενταμελής κριτική επιτροπή έκρινε και ξεχώρισε τους καλύτερους σκύλους. Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν ένα κανίς και ένα γουέστ χάιλαντ τεριέ.

Κλείνοντας, ο κ. Χαλαβαζής ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για την παραχώρηση του χώρου και ευχήθηκε το επόμενο έτος να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές από όλες τις πόλεις της Ελλάδας.