Τον Άγιο Βασίλη υποδέχθηκαν στο σπίτι του μικροί και μεγάλοι

"Καλώς τον"

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χθες το απόγευμα στην έπαυλη Τσιροπινά τον -αγαπημένο των παιδιών- Άγιο Βασίλη ο οποίος επισκέφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το σπίτι του στην Ποσειδωνία της Σύρου για να μοιράσει χαρά και αγάπη σε μικρούς και μεγάλους.

Ο συμπαθής γέροντας με την άσπρη γενειάδα, την κόκκινη στολή και το χαρακτηριστικό γέλιο εμφανίστηκε στο χωριό με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, ενθουσιάζοντας τα παιδιά και τους δεκάδες επισκέπτες, οι οποίοι τον περίμεναν με ανυπομονησία.

Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων άνοιξε με έναν εντυπωσιακό χορό από τα δώρα και τα ταρανδάκια του Αϊ-Βασίλη, τον οποίο πέρα από τα ξωτικά υποδέχτηκε και η σχολή χορού Bella Dance. Πρωτότυπα παιχνίδια, ιδιαίτερες γεύσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Έπαυλης Τσιροπινά αναμένεται να χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από το σπίτι του Άγιου Βασίλη μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοίγει με το Κυνήγι θησαυρού από την Πέρσα Παύλου και θα συνεχιστεί με την θεατρική παράσταση “Ο Βασιλιάς Αρθούρος” από την ομάδα “τα παιδιά του ηλίου”. Θα ακολουθήσουν ένα ξεχωριστό χορευτικό ταξίδι στο Αιγαίο από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του εργαστηρίου “η σοφία... της παράδοσης” και “Ιστορίες για καλικάντζαρους κι άλλα Ηπειρώτικα παραμύθια” από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Σύρου. Η Γεωργία Ματσούκα και η ομάδα αφήγησης του Κ.Α.Π.Η. Ερμούπολης θα αφηγηθούν την πραγματική ιστορία των καλικάντζαρων όπως το θυμάται η Ηπειρώτικη παράδοση κι άλλα πολλά παραμύθια.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με face painting από την Αγνή Θαλασσινού, ενώ λίγο αργότερα η “λαλού” και η “σοφία...της παράδοσης” θα αφηγηθούν το λαϊκό παραμύθι “Καλικαντζαράκια, είστε όλα ίδια – Το γνέμα” με τη συμμετοχή αληθινών καλικάντζαρων που έμαθαν την τέχνη σε μίνι εργαστήρι δραματοποίηση παραμυθιού για παιδιά 5-10 χρόνων, με παιχνίδι και κανόνες της τέχνης. Στη συνέχεια το εφηβικό και το τμήμα παραστάσεων του εργαστηρίου “η σοφία...της παράδοσης” θα παρουσιάσει χορούς από το ανατολικό Αιγαίο και τα Κύθηρα. Τέλος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου θα ψάλει Ηπειρώτικα κάλαντα, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.

Την Κυριακή 29/12 στις 17:00 θα γίνει αναπαράσταση της Γέννησης από τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δώρο για τον Άγιο Βασίλη Οπερέτα από τα παιδιά του εργαστηρίου διδασκαλίας μουσικών οργάνων “Το τρεχαντηράκι της ελπίδας”. Το βράδυ θα κλείσει με εορταστικά έθιμα, κάλαντα και παραμύθια της Πελοποννήσου από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου.

Την επόμενη ημέρα “το τρεχαντηράκι της ελπίδας” θα παρουσιάσει “Χριστουγεννιάτικα και καλαντίσματα”, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης “Η Πανάχραντος”. Τέλος, η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου θα σκορπίσει αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα ξωτικά καλούν το πρωί τους μικρούς φίλους τους να παίξουν παρέα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά φτιάχνει παζλ με τους επισκέπτες, ενώ στις 16:00 ο Άγιος Βασίλης αποχαιρετά το σπίτι του με τουμπάκια, τσαμπούνες, κάλαντα και χορούς από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοίνικα.

Ετικέτες: