Εβδομάδα υπαίθριας ζωγραφικής στη Σέριφο

  • Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο αναβίωσης του κινήματος του εμπρεσιονισμού διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Σέριφο εβδομάδα τοπιογραφίας, θαλασσογραφίας και υπαίθριας ζωγραφικής.

Συγκεκριμένα, από τις 31 Μαίου έως 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο νησί της Σερίφου εκδήλωση νεοεμπρεσιονισμού όπου μια παρέα δέκα ατόμων θα επιχειρήσει να αποτυπώσει στον καμβά το φως, τον ήλιο, τα βράχια, τη θάλασσα, τα κύματα, τα λευκά σπίτια του νησιού καθώς και ό,τι το χαρακτηρίζει. Άλλωστε, ο εμπρεσιονισμός συνδέεται με το ρεύμα αφηρημένης ζωγραφικής που χαρακτηρίζεται από αυθόρμητη εξωτερίκευση συναισθημάτων.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σε θέματα ζωγραφικής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο επαγγελματίες όσο και αρχάριοι στον τομέα της τοπογραφίας χωρίς όμως αυτό να θέτει ζήτημα αμφισβήτησης εμπειρίας και πείρας σε άλλα είδη ζωγραφικής. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη σειρά τους γνωστοί και σπουδαίοι τοπιογράφοι ανά την υφήλιο.

Τα έργα που θα ολοκληρωθούν θα παρουσιαστούν στο κοινό κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Σερίφου τον ερχόμενο Αύγουστο, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία για προβολή και αναγνώριση του κόπου και του ταλέντου των συμμετεχόντων.

Η πρωτοβουλία και η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στον τοπιογράφο Δημήτρη Βογιατζόπουλο, ο οποίος καλεί όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν μια μοναδική εικαστική εμπειρία.

.

Ετικέτες: