What an eye s, nice experience''

  • Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη Σύρο η τέχνη του video art, το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 10:00μ.μ. στο πλαίσιο του φεστιβάλ του δήμου Σύρου-Ερμούπολης ''Σύρος – Πολιτισμός'' με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τίτλο ''what an eye s, nice experience''. Για την υλοποίηση της ιδέας συνεργάστηκε η ομάδα Eye s Walk με τους πιο έμπειρους της 3d artist και παραγωγούς στην Ελλάδα.

Προβάλλοντας τα ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης

Συγκεκριμένα, 4 video Installation θα προβάλουν 4 ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης ξαφνιάζοντας έτσι τον θεατή που θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μοναδικό θέαμα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που επιχειρεί να συνδέσει το video art με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική και το design εμπειρίας. Αν και η τέχνη του video installation είναι διεθνής, στη Σύρο προβάλεται για πρώτη φορά με την εφαρμογή του σε τέσσερα ισάριθμα ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης, κάτι το οποίο θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου μπροστά από το 1ο ιστορικό κτήριο και με τη βοήθεια εμψυχωτών και ομιλητών θα ακολουθήσει μέχρι το 4ο κτήριο του νησιού. Το εγχείρημα αυτό συνδυάζει την έκπληξη και την επαναστατικότητα της τέχνης της δεκαετίας του ‘60 με την υψηλή εκπαίδευση και τεχνολογία του 21ου αιώνα ταξιδεύοντας έτσι τον κόσμο μέσα από τη μηχανή του χρόνου.

Η τέχνης ώς ζωντανή εμπειρία

Η ιδέα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Cine Doc Hermoupolis όπου παρουσιάστηκαν τέσσερα ντοκιμαντέρ τη περίοδο του 2013 -2014, κάτι το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δώδεκα έργα τέχνης με τη συμμετοχή της Open Art Studios.

Αυτή αποτελεί τη πρώτη ύλη για τους 3d artist στο να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα κτήρια της Ερμούπολης στην τέχνη του Video Installation που θα απολαύσουν οι κάτοικοι της Σύρου και οι επισκέπτες της καθώς θα προβληθεί ''η τέχνη στο δημόσιο χώρο ως ζωντανή εμπειρία''.

Ετικέτες: