Γιορτή αγάπης για τη στήριξη του ''Δικαίωμα''

Η μουσική ως μέσω προσφοράς

  • Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Όταν μια χούφτα άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την οικονομική και ηθική στήριξη των ατόμων με αναπηρία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά συγκινητικό, κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό από όσους παραβρέθηκαν στο θεατράκι των γυμνασίων στη περιοχή του Ξηρόκαμπου, τη Παρασκευή 27 Ιουνίου, όπου τραγουδιστές και μουσικοί του νησιού κατέβαλαν τη δική τους προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο στήριξης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με εκπαιδευτικές ανάγκες Κυκλάδων ''Δικαίωμα''.

Η ιδέα της διοργάνωσης προήλθε από την ομάδα των μουσικών του ''Ώτα Ακούειν'', με στόχο τόσο την οικονομική ενίσχυση του ''Δικαίωμα'', όσο και την ανάδειξη της ευαισθησίας της κοινωνίας και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους, έννοιες που στους δυσμενείς καιρούς που βιώνει η κοινωνία απαξιώνονται, καθώς όπως τόνισε μέλος της μουσικής μπάντας, στη ''Κοινή Γνώμη'' η κρίση που διανύουμε είναι καθολική.

''Πρεσβεύουμε την αλληλεγγύη, όχι την φιλανθρωπία''

Ιδιαίτερα συγκινημένη δήλωσε από τη πλευρά της η πρόεδρος του ''Δικαίωμα'', Ειρήνη Συμεωνίδου, γι’ αυτή την τόσο ανθρώπινη κίνηση, που τίμησε τόσο τον σύλλογο όσο και τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, σε μια εποχή που οι κοινωνικές δομές δεν υφίστανται απλά συρρίκνωση αλλά οδεύουν έως και την κατάργηση. Στη συνέχεια η κ. Συμεωνίδου ανέφερε ότι στην παρούσα χρονική περίοδο ο σύλλογος ''καταγράφει τη κατάρρευση των κοινωνικών δομών και προσπαθεί με όποιο μέσω διαθέτει να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να διατηρούνται έστω τα προσχήματα από την πολιτεία, διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία''. Άλλωστε μια ευνομούμενη πολιτεία κρίνεται από το πώς φέρεται στους πιο αδύναμους, από τα μέλη της και η συγκεκριμένη πολιτεία δεν δείχνει τόσο ευνομούμενη.

Σε μια κοινωνία, που οι νόμοι τηρούνται με χαλαρότητα και η πολιτεία δεν στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες, το αποτέλεσμα είναι τα άτομα αυτά να περιθωριοποιούνται, οπότε αυτό που έχει αξία είναι να ευαισθητοποιείται η ίδια η κοινωνία και να αγωνίζεται προκειμένου να έχουν όλοι τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και δικαιούνται, κάτι το οποίο είναι θέμα συνειδητότητας του κάθε μέλους μιας κοινωνίας. Τέλος, σε μια προσπάθεια αφύπνισης των μελών της κοινωνίας, η ''Κοινή Γνώμη'' φιλοξενεί το μήνυμα της κ. Συμεωνίδου η οποία μιλάει για την ανάγκη αλληλεγγύης και προσφοράς, «προκειμένου να επιβιώσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την στήριξη του ''Δικαίωμα'' έπαιξαν οι μουσικοί του ''Ώτα Ακούειν'', πλαισιωμένοι από αρκετούς φίλους μουσικούς όπως η Αγγελική Κοκκίνη, ο Μιχάλης Λαμπρίδης, ο Σοφοκλής Κοσκινάς, η Μπέτυ Περρή, ο Ιωσήφ Ρούσσος, ο Στέφανος Λαρεντζάκης, η Ρένα Βέργου, ο Αλφρέδος Δεληβέρτης, ο Πάνος Δραμυτινός, ο Αντρέας Πολίτης, ο Λάμπρος Μπόμπορης, ο Παναγιώτης Μιχαλίτσης, ο Γιώργος Ρούσσος ο Λάμπρος Σακελλαρίου και ο εξάχρονος Glen που πραγματικά έκλεψε τις καρδιές όλων.