4η Εθνική Έκθεση Μορφολογίας στη Σύρο

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμμετοχή στη φετινή Εθνική Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, η οποία διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Όμιλο Κυνοφίλων Σύρου.

220 σκυλιά από 114 εκθέτες συναντήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της Ερμούπολης και εντυπωσίασαν τους επισκέπτες με την εμφάνιση αλλά και τις επιδόσεις τους. Στη διοργάνωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σκυλιά από τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας, τα οποία ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για την κρίση κορυφαίων ξένων και Ελλήνων κριτών.

Αριθμητικά  και ποιοτικά κριτήρια

 Για τις δυνατότητες της διοργάνωσης να αποκτήσει διεθνή πιστοποίηση και να μεταφερθεί στο εξωτερικό, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο γραμματέας του Ομίλου Κυνοφίλων Σύρου, Μανώλης Βορίσης. Όπως υπογράμμισε, στόχος της Έκθεσης δεν είναι η αριθμητική αύξηση, αλλά η αύξηση των ποιοτικών κριτηρίων, τα οποία προσελκύουν τους ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τα σκυλιά τους, κάνουν σοβαρή εκτροφή και επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αξιόλογα σόου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα αξιόλογο σόου προϋποθέτει ανθρώπους που το κυνηγούν, κριτές εθνικής και διεθνούς φήμης, αλλά και φίλους της διοργάνωσης. “Στόχος μας είναι να γίνει ένα διεθνές σόου και πιστεύουμε πως σε δύο χρόνια από σήμερα θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε διεθνή πιστοποίηση και να το μεταφέρουμε στο εξωτερικό, να το ανοίξουμε και να προσκαλέσουμε κόσμο”, επεσήμανε. Αναφερόμενος στο θέμα του κατάλληλου χώρου, ο κ. Βορίσης ενημέρωσε ότι τα διεθνή σόου πραγματοποιούνται σε προαύλια μεγάλων ξενοδοχείων

“Η Σύρος έχει τις προδιαγραφές για τέτοια σόου”

με μεγάλη επισημότητα, τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από τους συμμετέχοντες. Τόνισε δε ότι ο Όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ενός καλύτερου χώρου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης. “Το νησί έχει τις προδιαγραφές για τέτοια σόου, γιατί έχει τους ανθρώπους. Μπορεί να μην υπάρχει τέλειος χώρος, υπάρχουν όμως οι άνθρωποι που το παλεύουν”, υπογράμμισε.

 Αναφερόμενος στο θέμα παιδείας για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, ο γραμματέας του Ομίλου εξήγησε ότι ένας από τους στόχους είναι η υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και την Ελληνική κτηνιατρική εταιρεία στα σχολεία της Σύρου. “Δεν θα υποχρεώσουμε κάποιον να αγαπήσει τον σκύλο, απλά θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά να σέβονται το διαφορετικό, να σέβονται τα σκυλιά και να δουν πώς μπορούμε να ζούμε αρμονικά μαζί τους”, κατέληξε.