Αξιοσημείωτη προσέλευση στην εκδήλωση “το τράβηγμα της πεζότρατας” στις Αγκαθωπές

Θαλασσινή αύρα κι ανεξάντλητη... παράδοση

Τη νοστιμιά της παράδοσης στη Σύρο είχαν την ευκαιρία να γευθούν όλοι όσοι έσπευσαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση “το τράβηγμα της πεζότρατας” στην παραλία των Αγκαθωπών στην Ποσειδωνία, το βράδυ του Σαββάτου.

Το καθιερωμένο ραντεβού που μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό νησιώτικο γλέντι ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, οπότε και η παραλία γέμισε ασφυκτικά από κατοίκους του νησιού αλλά κι επισκέπτες, οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν αμέσως μετά το τράβηγμα της πεζότρατας το παραδοσιακό ψήσιμο της σαρδέλας. Πρωταγωνιστές της γιορτής για ακόμη μία φορά αναδείχθηκαν τα μικρά παιδιά που τράβηξαν τα δίχτυα μέσα από τη θάλασσα υπενθυμίζοντας και αναπαριστώντας τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής της σαρδέλας ενώ αμέσως μετά, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο “η σοφία της παράδοσης” καθώς επίσης και νησιώτικα τραγούδια από το συγκρότημα Φιοράντης Group.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, Μάρκος Ρούσσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ανάμεσα στους οικοδεσπότες της βραδιάς στις επάλξεις βρισκόταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης ενώ το “παρών” εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έδωσαν ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου και η αντιδήμαρχος, Θωμαή Μενδρινού, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μάρκος Πρίντεζης, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Φραγκίσκος Βακόνδιος καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης.

Σημειώνεται πως, η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Συλλόγου “Ο Ποσειδών”, της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ποσειδωνίας.