"No Bullying" από το εργαστήρι τεχνών Αιγαίου "The House of e.t.a. Dance"

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2016 - 14:10

THE HOUSE OF e.t.a DANCE - Το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:30, στο Θέατρο Απόλλων, τη χορευτική παράσταση «No Bullying».

Ο εκφοβισμός, σχολικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, οικογενειακός, γίνεται δυστυχώς προνόμιο μιας εποχής, που βάλλεται σε όλα τα επίπεδα. Το φαινόμενο του bullying απλώνεται σαν ένας τεράστιος ιστός σε ολόκληρο το πλανήτη. Επιστήμονες, κυβερνητικές και μη οργανώσεις, τοπικές κοινωνίες, καλλιτέχνες, ο καθένας και όλοι μαζί ενώνονται σε μια τεράστια αλυσίδα, αντίστασης αλλά, κυρίως, ενημέρωσης. 

Η ομάδα θέλει να μιλήσει με το Χορό της, να γίνει ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας ενημέρωσης, να ορθώσει το ανάστημά της στο φόβο. Ο χορός είναι η πιο άμεση τέχνη από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Θα ερμηνευτούν επί σκηνής τα εξής θέματα:

Ενδοσχολική Βία, Ενδοοικογενειακή Βία, Αυτοπεποίθηση, Κοινωνικός Ρατσισμός, Φτώχεια, Άτομα με αναπηρία, Νευρική Ανορεξία, Διαφορετικότητα.    

Τα σώματα των χορευτών καθαρά, όπως τα κυκλαδίτικα ειδώλια, λουσμένα με το απολλώνειο φως, μέσα από την ασχήμια της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θέλουν να περάσουν ένα και μόνο μήνυμα: «Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι άνθρωποι!!!»

Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ομάδα

THE HOUSE OF e.t.a DANCE - Το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου γεννήθηκε στην Τήνο 10 χρόνια πριν από τη Γεωργία Ράπτη, Performing artist/ art director of the house of e.t.a dance /member of CID unesco.

Η δημιουργός του είχε και έχει βασικό άξονα την παιδαγωγική της, την αγάπη της για το χορό και τη συνεχόμενη σπουδή του και, αδιαμφισβήτητα, την αγάπη της για τα παιδιά, φτιάχνοντας ένα χώρο με όνειρο, μια καλλιτεχνική οικογένεια.

Το 2015 η κα Ράπτη βραβεύτηκε από CID unesco, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού Πειραιά, για τις καινοτόμες  εργασίες της ,την αγαστή συνεργασία της με το φορέα, καθώς και το έργο που έχει πραγματοποιήσει στην περιφέρεια  με έδρα την Τήνο.

Ετικέτες: