Το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού ανέδειξε τα στιχουργικά ταλέντα της Σύρου

Να η ευκαιρία

Το καλύτερο για το τέλος άφησαν οι διοργανωτές του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο, αναθέτοντας στους συμμετέχοντες ως δεύτερη και τελική δοκιμασία να ξεδιπλώσουν τις συγγραφικές ικανότητές τους, γράφοντας από την αρχή τους στίχους γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών, τα οποία και κλήθηκαν να ερμηνεύσουν.

Οι ομάδες και η Επιτροπή Διοργάνωσης έδωσαν και πάλι ραντεβού στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» τόσο για την παράδοση των Λουκουμοφακελάκηδων και όλου του υλικού που ζητήθηκε στο πλαίσιο του παιχνιδιού, όσο και για την τελευταία αναμέτρησή τους.

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»

Μετά τα κουφέτα, τη συλλογή τηλεκαρτών και απολυτήριων νηπιαγωγείου και πολλές ακόμη διασκεδαστικές προκλήσεις, έφτασε η στιγμή για μία άκρως καλλιτεχνική δοκιμασία, μέσα από την οποία θα μπορούσαν να αναδειχθούν ο νέος Φοίβος, η νέα Εύη Δρούτσα ή η νέα Ναταλία Γερμανού.

Λίγες ημέρες πριν από τη βράβευση των νικητών στο Θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 11 Μαρτίου, οι ομάδες διάλεξαν τυχαία ένα από τα δεκατέσσερα τραγούδια που επέλεξε η Επιτροπή Διοργάνωσης, τους στίχους του οποίου θα έπρεπε να «διασκευάσουν» εντός δύο ωρών. Αντώνης Ρέμος, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Βέρτης και Πάολα είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν πλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιτυχίες τους με νέα στιχουργική ταυτότητα, κοντά στο πνεύμα του πιο γλυκού παιχνιδιού στο νησί μας. Τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα έπαιρνε η ομάδα η οποία θα άλλαζε τις περισσότερες λέξεις του τραγουδιού.

Παιχνίδι, αλλά και μάθημα ζωής

Για την εμπειρία της αλλά και την πολύμηνη προετοιμασία των γρίφων και των δοκιμασιών μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» η εξαμελής Επιτροπή Διοργάνωσης του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, η οποία ξεχώρισε για τη φαντασία και την πρωτοτυπία της.

Όπως τόνισαν, πέρα από μία εξαιρετική εμπειρία, το παιχνίδι αποτέλεσε για τους ίδιους και ένα μάθημα ζωής, καθώς τους δίδαξε τη συνεργασία, την ομαδικότητα, ενώ τους έφερε σε άμεση επαφή τόσο με την κοινωνία της Σύρου, όσο και με τους συμμετέχοντες. «Ήταν κάτι δύσκολο, επειδή από μας θα εξαρτιόταν η καθιέρωση του Κυνηγιού ως θεσμού. Για το λόγο αυτό, το αναλάβαμε με μεγάλη υπευθυνότητα, πολύ σοβαρά και προσπαθήσαμε να το βγάλουμε εις πέρας, παρουσιάζοντας μία αντίστοιχη διοργάνωση με την περσινή, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή» ανέφερα χαρακτηριστικά.

Πρωτότυπες δοκιμασίες

Στο σύντομο αυτό διάστημα των δοκιμασιών, οι ομάδες κλήθηκαν να ντυθούν εντός 25 δευτερολέπτων πειρατές με ρούχα που επέλεξαν στην τύχη, αλλά και να διοργανώσουν το γάμο τους, φέρνοντας στον γαμπρό της διοργάνωσης – Φρανσουά Βουτσίνο- μία νύφη, δύο κουμπάρους και μία πεθερά. Επιπλέον, υπήρξαν και δυο μικρές δοκιμασίες μέσω ραδιοφώνου. Στην πρώτη, κλήθηκαν να ζητήσουν δουλειά σε κάποιο εργαστήρι λουκουμιών, από όπου και έλαβαν τα λουκουμοκαρτελάκια τους ως ανταμοιβή. Οι ομάδες χρησιμοποίησαν τα καρτελάκια την περασμένη Παρασκευή, όπου έπρεπε να κατέβουν στην Ερμούπολη με διαφορετικά παπούτσια και γυαλιά ηλίου, να αναζητήσουν τα έξι μέλη της Επιτροπής που ήταν χωρισμένοι σε τρεις δυάδες και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

«Θα κρατήσουμε την αγάπη του κόσμου»

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή ξεκίνησε από νωρίς όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του παιχνιδιού. «Οι γρίφοι ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο και τους τρεις τελευταίους μήνες αφιερωθήκαμε στην εύρεση των χορηγών οι οποίοι μας στήριξαν σημαντικά» σημείωσαν τα μέλη της. Πρόσθεσαν επίσης ότι η συμμετοχή στο 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι, καθώς φέτος έλαβαν μέρος πολυπληθείς ομάδες που άγγιξαν και τα 30 άτομα.

Οδεύοντας σιγά-σιγά προς το τέλος αυτού του πολύμηνου και γλυκύτατου «ταξιδιού» η Επιτροπή Διοργάνωσης τόνισε ότι θα κρατήσει τόσο στο μυαλό όσο και στην καρδιά της την αγάπη του κόσμου, ο οποίος δε σταμάτησε να χαμογελά και να ευχαριστεί τα μέλη για τις όμορφες στιγμές που τους χάρισαν.