Εαρινές φροντίδες του αμπελιού

Το αμπελάκι μου και πώς το υπηρετώ
  • Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2016 - 17:25

Ο παλιός γνώριμος του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου Μυκονίων, Δημήτρης Γεωργάς επισκέπτεται για τρίτη φορά το νησί της Μυκόνου, προκειμένου να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με τα μέλη του Συλλόγου. Ο γνωστός αμπελουργός και οινοποιός με την αμεσότητα, τη σαφήνεια και την ευαισθησία που τον διακρίνει, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε αμπέλια μελών του Συλλόγου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρατηρήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Επιπλέον, πέραν της εισήγησης, η διάθεση περισσότερου χρόνου για συζήτηση που αφορά στις απαραίτητες φροντίδες του αμπελιού, θα λύσει απορίες γενικές και ειδικές που αφορούν τις έγνοιες των ερασιτεχνών αμπελουργών του νησιού για την παραγωγή κρασιού, που αντανακλά καλύτερα την ιδιαιτερότητα του τόπου και του κόπου όλων μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016

11:00 στο αμπέλι του Νίκου Κουσαθανά (φαρμακοποιού) στον Κόρφο

12:00 στο αμπέλι Αρτέμη Ν. Νάζου (Κρεμμύδα) στον Άγιο Παντελεήμονα (Λαγκάδα)

13:00 στο αμπέλι Δημήτρη Ρουσουνέλου στο Μαμάσο, πάνω από τον Άι Δημήτρη του Φτωχού.

Όλες οι επισκέψεις είναι εκπαιδευτικές και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.

Το απόγευμα του Σαββάτου

στις 7:00 μμ στο γνωστό μας «στέκι» στην Κοινοτική Αίθουσα Εκδηλώσεων στην πλατεία της Άνω Μεράς, ομιλία του κ. Γεώργα με θέμα:

«Εαρινές φροντίδες του αμπελιού – Το αμπελάκι μου και πως το υπηρετώ»

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για μέλη και φίλους του ΕΡ.Ο.Σ. και όπως πάντα θα τελειώσει με τον «δικό» μας τρόπο, τους σπιτικούς μας μεζέδες και τα δικά μας κρασιά! 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του ΕΡ.Ο.Σ. Μυκονίων ευχαριστούμε θερμά

α. τον κ. Θεολόγο Παναγιωτάκη και την εταιρία  Fast Feries

β. τον Δημήτρη Μάνεση και το Πρακτορείο Sea & Sky 

γ. την οικογένεια Κουσαθανά και το Ξενοδοχείο "Έλενα"

δ. τον φίλο του ΕΡ.Ο.Σ. Δημήτρη Γεώργα και την οινοποιΐα "Οικογένεια Γεώργα"

που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διευκόλυναν με τον καλύτερο τρόπο με την παρουσία ή την χορηγία τους την διοργάνωση της ενημερωτικής μας εκδήλωσης με θέμα: «Εαρινές φροντίδες του αμπελιού – Το αμπελάκι μου και πως το υπηρετώ»

Ο Δημήτρης Γεώργας είναι 4η γενιά αμπελουργός και οινοποιός από τα Σπάτα. Βιοκαλλιεργεί 14 αμπελοτεμάχια συνολικής έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων στα Μεσόγεια. Με φυσικές οινοποιήσεις ιδιοπαράγει μια σειρά από βιολογικά κρασιά, καθώς και μια σειρά από μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού.