Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Αφανιστή και του Κλήδονα στα Καμίνια

Δυναμικό comeback

Σε μια εποχή που οι παραδόσεις και τα έθιμα χάνονται μέσα στο χρόνο, ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων και ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης» αναβιώνουν μαζί το παραδοσιακό έθιμο του Αφανιστή και του Κλήδονα.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, μία ημέρα που η καρδιά της Σύρου χτυπάει στους ρυθμούς της παράδοσης με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία του νησιού, οι δύο φορείς προσκαλούν το κοινό σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις αφηγήσεις και την αναγέννηση των πολιτιστικών μας θησαυρών.

Με τη βεβαιότητα ότι, ο Σύλλογος των Καμινίων διαθέτει άξια και πρόθυμα μέλη που θα αποτελέσουν συνεχιστές των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων και όλων εκείνων που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της γειτονιάς, εγκαινιάζει αύριο στις 20:00 τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Επόμενες εκδηλώσεις

Η αναβίωση του Κλήδονα θα λάβει χώρα στο Γήπεδο των Καμινίων και το επόμενο ραντεβού του Συλλόγου δίνεται στις 23 & 24 Ιουλίου με την παιδική παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Σουρής» "Τα Μαγικά Μαξιλάρια " του Ευγένιου Τριβιζά.

Τέλος, η «Νησιώτικη Βραδιά» - αγαπημένος θεσμός επί σειρά ετών, επιστρέφει στον χάρτη των παράλληλων εκδηλώσεων της Σύρου στις 20 Αυγούστου 2016 με ζωντανή μουσική, κέφι, χορό και πολλή διασκέδαση στην όμορφη γειτονιά τον Καμινίων με θέα την Ερμούπολη.