Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, ο θεσμός του εορτασμού της παραδοσιακής κακαβιάς, στο Φοίνικα

25 χρόνια κακαβιά

Για μια ακόμη χρονιά, το έθιμο του μαγειρέματος της παραδοσιακής κακαβιάς και η μεγάλη γιορτή που ακολουθεί, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος κεράστηκε την πεντανόστιμη σούπα, απόλαυσε τη βραδιά, χόρεψε και τραγούδησε, μαζί με την ορχήστρα, που είχε αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού.

Ο Φιλοτεχνικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος «Ο Φοίνικας Σύρου», η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεργάστηκαν για ακόμη μία φορά, προκειμένου να φέρουν ξανά σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, το πανηγύρι, που έγινε θεσμός.

«Αυτή η γιορτή, γίνεται εδώ και 25 χρόνια. Είναι μία γιορτή των ψαράδων, ξεκίνησε από τους ψαράδες και σιγά σιγά καθιερώθηκε. Πέρασε από τους ψαράδες, στην τότε Κοινότητα και από κει στο Δήμο, ο οποίος μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Φοίνικα, αλλά και το Σύλλογο Επιχειρηματιών του Φοίνικα, το συνεχίζουν κάθε χρόνο, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία», σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμορφωτικού και Φιλοτεχνικού Συλλόγου, κ. Ιωσήφ Πρίντεζης.

Ικανοποιημένος δήλωσαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου, δεδομένου, ότι η προσέλευση του κόσμου, κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη, ενώ ειδική μνεία έγινε στο γεγονός, ότι την παραδοσιακή γιορτή επισκέπτονται και πολλοί άνθρωποι εκτός Σύρου και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, καθώς και την τοπική γαστρονομία, μέσα από μία ευχάριστη εκδήλωση.

Ετικέτες: