Κινηματογραφική Λέσχη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου

"Ο έρωτας της βασίλισσας"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου προσκαλεί τους σινεφίλ στο θερινό κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ την Κυριακή 23/06 στις 21:30, Δευτέρα 24/06 21:30, Τρίτη 25/06 21:30, Τετάρτη 26/06 22:15 και Πέμπτη 27/06 21:30 στην προβολή της δανέζικης ταινίας "Ο Έρωτας της Βασίλισσας".

“Ο ψυχικά διαταραγμένος βασιλιάς τη Δανίας Κρίστιαν Ζ' θα παντρευτεί τη δεκαπεντάχρονη ξαδέρφη του Καρολάιν Ματίλντα, ενώ λίγο αργότερα ο ριζοσπάστης οπαδός του Διαφωτισμού Γιόχαν Στρούνζε θα γίνει ο προσωπικός γιατρός του. Η επιρροή του επιστήμονα θα αρχίσει να αυξάνεται στην αυλή του μονάρχη, την ίδια στιγμή που συνάπτει παράνομο ερωτικό δεσμό με τη βασίλισσα.

Ο ελληνικής καταγωγής Δανός σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ μετατρέπει ένα “θαμμένο” ιστορικό γεγονός της χώρας του σε ένα υψηλού προϋπολογισμού ερωτικό δράμα που θέτει μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία, τον έρωτα, την εκκλησιαστική εξουσία, τις πολιτικές μηχανορραφίες και τη θυσία για έναν ανώτερο σκοπό. Υποψήφιο για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.